Şehitliğe hüzünlü bayram ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Şehitliğe hüzünlü bayram ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 00:09

Ramazan Bayramı arifesinde şehit aileleri Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti. Şehit yakınları, mezarların başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, görevlilerle birlikte kabirlerin bakımını yaptı, mezar taşlarını yıkadı ve çiçek dikti.

Haberin Devamı

Bingöl'ün Genç ilçesi Güzeldere Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görevliyken 2019'da şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Halil Ulaş Yıldırım'ın babası Hasan Yıldırım, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Yıldırım, "Söyleyecek kelime yok ki, kelimeler düğümlenip kalıyor. Biz her gün buradayız, bir tek erkek evladımdı. Ocağımız söndü, kapımız kilitlendi. Bize bayram yok" ifadesini kullandı. Şehidin annesi Emine Yıldırım da "Sadece bayramlarda değil biz her gün buradayız, onunlayız. Her gün boynumuz bükük" dedi.

Şehitliğe hüzünlü bayram ziyareti


KISITLAMA MUAFİYETİ

PKK terör örgütüne karşı 2008'de yapılan sınır ötesi operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hüseyin Doğan'ın yakını Haydar Gülşen ise sadece bayram veya arifede değil, haftanın en az 3-4 günü şehitliğe geldiklerini belirterek, "Burada yatan her şehit bizim evlatlarımız, onları yalnız bırakmıyoruz" diye konuştu. İçişleri Bakanlığı, tüm valiliklere ‘Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre şehit aileleri, arife ile Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. 

Şehitliğe hüzünlü bayram ziyareti


YOKLUĞUNUN TARİFİ ZOR

Haberin Devamı

Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanların yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği'ne gitti, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti, kabirlerin bakımını yaptı. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen öğretmen Yusuf Elitaş'ın babası Hasan Elitaş, oğlunun yokluğunun tarifinin zor olduğunu belirterek, "Şehit yakını, şehit babası olmak gururlu bir şey. Mekânları cennet olsun. Sözün bittiği yer" diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne atılan bomba nedeniyle şehit olan İzzet Özkan'ın eşi Serap Özkan ve çocukları Recai, Tuana Sıla ve İnci de şehitliğe giderek mezarın bakımını yaptı. Tuana Özkan, şehit babasına özlemini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!