Şehitlere vefa buluşması

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere vefa buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:34

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı’nın (TDPV) “Uluslararası Çanakkale Dayanışması” projesi kapsamında Arnavutluk, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’dan 50 şehit ve gazi yakını Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

TDPV tarafından şehit ve gazi yakınlarının katılımıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal’in ev sahipliğinde ATO Meclis Salonu’nda ‘Şehitlerimize Vefa ve Anma’ programı düzenlendi.
Programa AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. TDPV Başkanı Abdullah Çalışkan, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı koşulları hatırlatarak, “Bu topraklardan bizi söküp atmanın hesabını yapanlar yine var. Onun için 107 yıl önce olduğu gibi bugün ve gelecekte geçmişte ortakça yaşayan, ortak tarihi ve kültürü yaşayan insanlar olarak bu birlikteliği tesis etmek hepimizin ortak görevi. Bu, Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika olabilir” dedi. Etkinlikte ATO Başkanı Gürsel Baran, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Savaşları’nın şiddeti ve önemini anlattığı, “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!