Seçim sürecinde kritik adımlar

Güncelleme Tarihi:

Seçim sürecinde kritik adımlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 23:30

Sarı-lacivertli ekipte, Faruk Koca’ya rakip çıktı. Eski başkan vekillerinden Metin Akyüz, aday olduğunu açıkladı. Kırmızı-siyahlı cephede ise adaylık yarışı tam anlamıyla, ‘var mısın yok musun’ tartışmaları içinde yürüyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’e veda eden ve ekonomik zorluklarla yürüyen Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde yeni yönetimlerin belirleneceği genel kurullara artık saatler kaldı. Gençlerbirliği’nde olağanüstü genel kurul yarın saat 11.00’de Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde, Ankaragücü’nde ise olağan genel kurul yarın saat 14.00’te Eryaman Stadı’nda yapılacak. İkinci toplantılar olduğu için çoğunluk aranmayacağından, kulüp delegelerinin başkan ve yönetim tercihleri, sandıktan çıkacak sonuçlara göre şekillenecek. Kulis faaliyetleri ve liste hazırlama çalışmaları, son dönemde hızlanırken, önceki gün özellikle kırmızı-siyahlı cephede, baş döndüren bir trafik yaşanıyor.

AKYÜZ’ÜN TARAFTARIN GÖZÜNDE AYRI YERİ VAR

Ankaragücü’nde, önceki güne kadar genel kurula tek adayla gidileceği yönünde bir görüş hakimdi. Mevcut yönetim, kendi arasında yaptığı durum değerlendirmesi sonucunda futbol şube sorumlusu Faruk Koca’yı aday gösterme kararı alırken, Koca da başkan adaylığı ile ilgili düşüncesini yazılı açıklama ile duyurdu. Bu süreçte; Murat Ağcabağ, Mehmet Yiğiner, Abidin Doğan, Bahadır Erdemir gibi isimler telaffuz edilirken, sürpriz bir gelişme yaşandı ve kulübün eski başkan vekillerinden Metin Akyüz, adaylık için öne çıktı.
Mehmet Yiğiner, başkan adaylığını düşünmezken, Murat Ağcabağ, istediği kulüp delege listesinde, üyelere ulaşabileceği telefon ve adres bilgileri olmadığı gerekçesi ile tepki gösterip, geri adım attı. Seçime kısa süre kala çalışmalara hız veren Metin Akyüz, adaylıkla ilgili ilk düşüncesini, birlikte yönetiminde görev yaptığı eski başkanlardan Mehmet Yiğiner ile paylaştı. Geçmiş dönemlerde aynı yönetimlerde yer alan ve camianın tanıdığı isimleri listesine alan Akyüz, bugün başkan adaylığı ile ilgili resmi açıklamasını yapacak.

EKONOMİK ANLAMDA KULÜBE BÜYÜK DESTEK SAĞLADI

Kulüpte bulunduğu süre içinde taraftar gözünde ayrı bir yere sahip olan Akyüz için, Yiğiner döneminde kulüp üyeliği hakkı kazanan delegelerin çokluğu ve zor dönemde görev yaparken alt liglerde kazanılan 2 şampiyonluktaki katkısı artı olarak değerlendiriliyor. Kulübün açıklanan mevcut borç yükü ise camiada, Akyüz ve ekibinin kaynak bulmada karşılaşacağı en büyük sorun olarak gösteriliyor.
31 Ekim 2019 yılında göreve gelen Fatih Mert’in ekibinde yer alan Faruk Koca, kulübe en fazla parayı veren isim olmasının yanında, bu yöndeki kurduğu önemli temaslar sonucu Ankaragücü’ne meddi destek sağlayıp, temsil anlamındaki gücüyle de sarı-lacivertli camiada öne çıkıyor. Mevcut yönetim içinden gelmesi ve takımın son 2 sezonda iki kez küme düşmüş olması, bu tablodaki eksi puan olarak duruyor.
Koca, bugün saat 11.00’de başkan adaylığını açıklayıp, yönetim şablonu, proje ve hedefleri ile ilgili geniş kapsamlı basın toplantısı düzenleyecek.

ADAYLIKTA ÖNE ÇIKIP GERİ ÇEKİLME VE İKNA ÇABALARI

Gençlerbirliği cephesinde tuhaf bir süreç işliyor. Başkan adayları önce öne çıkıp sonra geri adım atıyor ardından da ikna çabaları devreye giriyor.
Mevcut başkan Murat Cavcav, yeni dönemde aday olmayacağını net bir şekilde ortaya koydu ve sonrasındaki süreçte, araya girip fikrinden vazgeçirmeye çalışsalar da bu duruşundan geri adım atmadı. Cavcav’ın ‘yokum’ sözünü aldıktan sonra eski başkan vekillerinden Niyazi Akdaş, ekibinde yer vereceği bazı arkadaşlarıyla birlikte başkan adaylığını açıklasa da 4 gün sonra, sosyal medya ve internet haber portallarında organize linç kampanyası ile karşılaştıklarını gerekçe gösterip, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından, daha önce de başkan adaylığı gündeme gelen Arda Çakmak, başkan Murat Cavcav ile bir araya geldi. Murat Cavcav’ın, hem Niyazi Akdaş, hem de Arda Çakmak ile yaptığı görüşmelerde kritik nokta, 700’ü aşkın üyenin aidatının bir kalemde yatırılması konusuydu. Mevcut yönetimin kongrede ibra ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmaması, bu görüşmelerde gündeme gelirken, her iki taraf ayrıca yönetime alacağı ancak kulüp delegeliği bulunmayan isimlere, bu hakkın tanınması için talepte bulundu. Akdaş’ın çekilmesinin ardından ibre Arda Çakmak’a dönerken, önceki gün yine beklenmedik bir gelişme yaşandı ve bu kez de Arda Çakmak, aday olmayacağını açıkladı.

İNSANLAR KÜSTÜRÜLMÜŞ GÖREV ALMAYI KABUL ETMİYOR

Arda Çakmak, önceki gün yönetimi oluşturma konusunda bir dizi temasta bulunurken, beklediği cevapları alamayınca geri adım attı. Maddi sorumluluğu tek başına yüklenmeye hazır olduğunu beraber çalışmayı düşündüğü arkadaşlarına ileten Çakmak, mevcut yönetimdeki bazı isimlere teklif götürürken, dışarıdan yönetime almayı planladığı kişilere de ulaştı. Çakmak, yönetim listesi oluşturma çabalarından sonuç alamazken, bazı isimlerin küstürüldüğü için görev almak istemediğini ileri sürdü. Çakmak, beraber çalışmayı düşündüğü bazı arkadaşlarına da camiadan yükselen tepkilere anlam veremediğini belirtip, seçime girmekten vazgeçti.
Bu gelişmenin ardından gözler bir kez daha Niyazi Akdaş ve Arif Ölmez’e çevrilirken, Murat Cavcav ile Arif Ölmez’in görüştüğü bilgisi dikkati çekti. Önceki gün, Arif Ölmez’in başkanlığında yeni bir yapılanma fikri konuşulmaya ve olgunlaşmaya başladı. Ancak, akşam saatlerine doğru rüzgarın yönü yeniden değişti. Başkanlıkla ilgili hevesinin kalmadığını söyleyen Akdaş’ı kararından döndürmeye ve yeniden aday olmaya ikna çabaları hız kazandı. Seçime saatler kala son tablo şöyle. Niyazi Akdaş ikna edilirse başkan adayı olacak, Arif Ölmez başkan vekilliğini yürütecek. Akdaş, kararından vazgeçmezse, Arif Ölmez’in listesi seçime girecek. Aday çıkmazsa, kayyum yolu açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!