Savunmalardan puanlara destek

Güncelleme Tarihi:

Savunmalardan puanlara destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2022 15:30

Bu alanda, sarı-lacivertli ekipte Yusuf Abdioğlu, 5 golle ilk sırada. Tecrübeli futbolcu Altaş Denizlispor maçının uzatma anlarında attığı golle takımını galibiyete taşırken, zirve yarışını dengede tutmayı başardı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 22. hafta geride kaldı ve 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Kıtası grup elemeleri nedeniyle, Avrupa’nın birçok liginde olduğu gibi bizim ülkemizde de maçlara ara verildi. Araya girmeden önce, oynadığı son 5 maçı da kazanan MKE Ankaragücü topladığı 45 puanla, aynı puana sahip lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u iki gol averajı ile ikinci sırada takip ediyor. Son 4 karşılaşmasından yenik ayrılan ve 26 puanda kalan Gençlerbirliği ise 12. basamakta. 2 takım, şu ana kadar 21 maça çıkarken, Ankaragücü 34, Gençlerbirliği ise 24 gol attı. 2 takımın attığı toplam 58 golün, 16’sı savunma oyuncularından geldi. Özellikle, Ankaragücü’nün defans oyuncuları, attıkları gollerin yanı sıra verdikleri gol pasları ile de öne çıktı.
21 hafta geçilirken, takımlarına en çok gol katkısı sağlayan hücum oyuncuları, Ankaragücü’nde Eren Derdiyok (9), Gençlerbirliği’nde ise Sandro Lima (7) oldu.

3 KARŞILAŞMANIN SONUCU BÜYÜK DEĞERDE

Ankaragücü, geride kalan 21 haftada 34 kez gol sevinci yaşarken, savunma oyuncularından; Yusuf Abdioğlu (5), Sinan Osmanoğlu (3), Alperen Babacan (1) ve Erdem Özgenç (1) gol atma başarısı gösterdi. Takım kaptanı Erdem Özgenç, aynı zamanda 6 gol pası vererek, skora direk etki edip, kazanılan puanlarda önemi rol oynadı. Yusuf Abdioğlu (1), Sinan Osmanoğlu (1), bir süredir sakatlığı nedeni ile forma giyemeyen Tiago Pinto da 2 gol pası verdi.
Sarı-lacivertli takımda daha önce 2017-2018 sezonunda forma giyen ve Süper Lig’e yükselen takımda görev yapan Yusuf Abdioğlu, bu sezon özellikle kritik maçlarda attığı gollerle dikkati çekiyor. Son oynanan Altaş Denizlispor karşılaşmasının uzatma anlarındaki golüyle takımını 2-1’lik galibiyete taşıyan tecrübeli defans oyuncusu, deplasmanda 2-1 kazanılan Royal Hastanesi Bandırmaspor müsabakasında da 3 puanı takımına getiren isim olmuştu. Ankara’da oynanan ve 2-2 biten Menemenspor müsabakasında da sarı-lacivertli ekibin beraberlik golü Yusuf’tan geldi.
Başkent temsilcisinde fazla forma şansı bulamayan isimlerden Alperen Babacan ise ikinci yarının ilk haftasında Eryaman Stadı’nda oynanan Tuzlaspor mücadelesinin son bölümlerinde oyuna dahil olmuş, uzatma anlarında attığı golle, takımına hayati değerde bir 3 puan kazandırmıştı.
Sinan Osmanoğlu ise Eren Derdiyok ile birlikte, Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü maçlarında birer gol atarak, derbi galibiyetlerine imza koyan isim oldu.
Erdem, Yusuf, Sinan ve Pinto, aynı zamanda takımda en fazla süre alan isimler sıralamasında tepede yer alıyor.

METEHAN’DAN 3 PUAN GETİREN KAFA GOLÜ

Gençlerbirliği’nde hem takım hem de oyuncu bazında istatistikler, Ankaragücü kadar iyi değil. Böyle olmadığı için de takım sıralamada aşağılarda. Kırmızı-siyahlılar, 21 hafta geride kalırken, 24 kez gol sevinci yaşadı ve kalesindeki 32 gole engel olamadı. Başkent temsilcisinde, 24 golün, 6’sına savunma oyuncuları katkı sağladı. Arda Kızıldağ, Gökhan Gül ve Metehan Mert, bu süreçte 2’şer kez gol sevinci yaşadı. Bu goller içinde en değerlisi, Metehan Mert’in, Eryaman Stadı’nda oynanan ve 1-0 sonuçlanan Altaş Denizlispor maçında attığı gol oldu. Oyunun son anlarında sahneye çıkan genç stoper, takımını galibiyete taşıdı.
Gökhan Gül, Kocaelispor ve Manisa FK, Arda Kızıldağ ise Yılport Samsunspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor maçlarında birer gol attı.

Savunmalardan puanlara destek


LİGDE YABANCI KURALI DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de yabancı oyuncu kuralı değişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1. Lig’de yabancı oyuncusu sayısında değişikliğe gitti. TFF’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2022-2023 sezonu için kulüplerin daha önce 5 yabancı oyuncu tescil ettirebileceğini açıklayan yönetim kurulu, söz konusu sezon için bu sayıyı 7’ye çıkardı. Kulüplerin 7 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması gerekecek.
Yönetim kurulu, 2023-2024 sezonu için de 5 olarak belirlediği yabancı oyuncu sayısını 6 olarak güncelledi. Bu durumda 6 yabancı oyuncu tescil ettirecek kulüplerde bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 2001 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunlu olacak. Kulüpler, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonda en fazla 4 yabancı oyuncusunu aynı anda oynatabilecek.

Savunmalardan puanlara destek


KİCK BOKSTA 11 MADALYA

Haberin Devamı

Türkiye Kick Boks Türkiye Şampiyonası 19-27 Ocak tarihleri arasında Ordu’da düzenlendi. Şampiyonaya geniş bir kadroyla katılan Gençlerbirliği kick boks takımı, ikisi şampiyonluk olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.
2022 Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda madalya kazanan sporcular şöyle:
Kübra Varlık (70 kg kick light büyükler – şampiyon), Rabia Aygün (70 kg gençler kick light – şampiyon), Batuhan Dayı (84 kg büyükler light contact – ikinci), Gülşah Çakır (Büyükler light contact – ikinci), Melike Gençaslan (Büyük full contact – ikinci), Hüseyin Karaağaç (Yıldız kick light – ikinci), Yağmur Özçelik (K-1 rules gençler – üçüncü), Batuhan Ünal Genç (Light contact – üçüncü), Yavuzhan Mahdum (Genç kick light – üçüncü), Safiye Yayilkan (Yıldız kick light – üçüncü), Öznur Ayhopa (Yıldız kick light – üçüncü)

Savunmalardan puanlara destek


A.GÜCÜ’NE PARA CEZASI

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’ne, Altaş Denizlispor maçında yaşanan ve taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle para cezası verildi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sarı-lacivertli kulübü, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 16 bin TL para ile cezalandırdı.
Sarı-lacivertliler, lige verilen arada kap için gittiği Antalya’da çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Savunmalardan puanlara destek


GENÇLER ANTALYA’DA KAMPLA HAZIRLANACAK

Gençlerbirliği, lige verilen arada Antalya’da kamp yapacak. Aranın ardından 23. haftada Ankaragücü ile derbide karşılaşacak olan kırmızı-siyahlılar, maçın hazırlıklarını Antalya’da yapacak. Kampın bir hafta süreceği belirtildi. Ligde sıkıntılı günler geçiren ve oynadığı son 4 maçı da kaybeden Gençlerbirliği’nde yönetim kurulu, istifasın sunan teknik direktör Metin Diyadin ile yola devam etme kararı aldığını duyurmuştu.
Gençlerbirliği’nin genç oyuncularından Abdullah Şahindere, U-19 Milli Takımının 9 Şubat 2022 tarihinde deplasmanda İtalya ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna çağrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!