Sanata değil sigaraya sansür

Güncelleme Tarihi:

Sanata değil sigaraya sansür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2021 16:25

Şair ve çocuk doktoru Ceyhun Atuf Kansu’nun sigara içerken tasvir edildiği büstü sosyal medyada tepki çekti. Bunun üzerine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, büstte yenileme kararı alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi, şair, yazar ve çocuk doktoru Ceyhun Atuf Kansu’nun büstünü 7 Aralık’ta 102. doğum gününde, adını taşıyan parka törenle yerleştirdi. Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan büstte Kansu, elindeki sigarasını içerken tasvir edildi. Büstün sigaralı olması ise sosyal medyada tepki çekti. Birçok sosyal medya kullanıcısı, büstün çocuk parkına bu şekilde yerleştirilmesini eleştirdi.

ÇOCUKLAR BU ŞEKİLDE ÖĞRENMESİN

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Toker Ergüder, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Saygın bir çocuk doktorunun sigara içen heykelini üstelikte çocuk parkına koymak kimin işine yarayabilir. Umarım kıymetli ailesi ve belediye başkanımız bu heykeli yeniden değerlendirirler. Çocuklarımız Dr. Ceyhun Atuf Kansu’yu bu şekilde öğrenmesinler” ifadesini kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise “Ceyhun Atuf Kansu’nun bir çocuk parkına sigara içen heykelini koymak nasıl bir anlayışın yansımasıdır. Şairin sigara içen heykeli, şaire de şiire de çocuklara da büyük haksızlık” eleştirisinde bulundu.

GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILACAKTIR

Gelen eleştiriler üzerine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de önceki gün bir açıklama yaptı. Büstte yenileme çalışması yapılacağını belirten Başkan Taşdelen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ceyhun Atuf Kansu Parkı’nda bulunan değerli yazar ve şairimize ait olan büst, Kansu ailesi tarafından heykeltıraş Metin Yurdanur’a yaptırılarak belediyemize bağışlanmıştır. Kıymetli Kansu ailesi ve sanatçı Metin Yurdanur ile görüşülmüş olup, büstte gerekli yenileme çalışması yapılacaktır. Kansu ailesi ve Metin Yurdanur’a teşekkür eder, herkese sigarasız ve sağlıklı günler dileriz.”

KANSU DA BÖYLE OLMASINI İSTERDİ

Yenileme kararı üzerine Prof. Dr. Toker Ergüder, “Sayın Belediye Başkanı’mız Alper Taşdelen’e ve çok kıymetli Kansu ailesine duyarlılıklarından dolayı tüm çocuk ve gençlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” derken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de “Sayın Alper Taşdelen başkanımıza bu konuya gösterdiği hassasiyet için teşekkür ederim. Bir çocuk hekimi olan Ceyhun Atuf Kansu da böyle olmasını isterdi” ifadesini kullandı. Erdöl, ayrıca bir çocuk psikiyatristi olan Kansu’nun kızı Prof. Dr. Bahar Gökler’in de buna memnun olacağını belirtti.

Sanata değil sigaraya sansür

Kansu’nun büstü, doğum günü olan 7 Aralık’ta Çankaya Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’ndeki Ceyhun Atuf Kansu Parkı’nda tören konulmuştu. Törene Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, heykeltıraş Metin Yurdanur, Kansu’nun oğlu Işık Kansu ve kızı Prof. Dr. Bahar Gökler de katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!