Sanal ortamda tıp eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sanal ortamda tıp eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 22:05

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda ‘Teknolojinin Ekonomik Gelişime Katkısı’ konulu bir panel düzenlendi. Panelde değerlendirmelerde bulunan Dr. Leyla Türker, “Tıp fakültesi öğrencileri ve cerrahlar, sanal ortamda bir gözlükle ameliyathaneye giriyorlar. Hem sınavlarını hem de eğitim modüllerini aynı platformda gerçekleştirebiliyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ATO Congresium’un ev sahipliğindeki 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda ‘Teknolojinin Ekonomik Gelişime Katkısı’ konulu bir panel düzenlendi. Panelde ‘teknolojik imkânların ekonomik yatırımlar üzerindeki etkisi’ uzman isimler tarafından masaya yatırıldı. Vision Solution CEO’su Barkın Gündoğdu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Öztürk ve Hepsiburada Kadın Girişimci Tetfit Kurucusu ve CEO’su Dr. Leyla Türker, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Deniz Gürel moderatörlüğünde bir araya geldi. Konuşmacıların değerlendirmeleri şöyle oldu:

Sanal ortamda tıp eğitimi


HEM SINAV HEM DE EĞİTİM

Sanal ortamda tıp eğitimi


Leyla Türker: “Giyilebilir teknoloji dendiğinde akla akıllı saatler, bileklikler geliyor. Ama üstümüze giydiğimiz her şey giyilebilir teknoloji ürünü olabilir. Bu bir ceket, kemer, ayakkabı olabilir. Örneğin; Alzheimer hastaları için üretilmiş ayakkabılar var. Nereye gittiğini izleyebiliyorsunuz. Risk noktasından uzaklaştığı anda bildirim sağlayan mobil aplikasyonlarla desteklenen sistemler var. Metaverse yani sanal simülasyon alanlarının tasarımını gerçekleştiriyoruz. 2015’ten beri sanal ameliyathanemiz, sanal deney laboratuvarımız, sanal spor merkezimiz, sanal kongre alanlarımız, toplantı salonlarımız, muayenehanelerimiz ve ihracat yapmak isteyen ve yapan şirketlerinde sanal showroomlarını oluşturuyoruz. Metaverse alanında çalıştığımız gibi NFT üretimi de yapıyoruz. Tıp fakültesi öğrencileri ve cerrahlar, sanal ortamda bir gözlükle ameliyathaneye giriyorlar. Hem sınavlarını hem de eğitim modüllerini aynı platformda gerçekleştirebiliyorlar.

Sanal ortamda tıp eğitimi


2023’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE 10 MİLYON METREKÜP ÜRETİM

Sanal ortamda tıp eğitimi


Ahmet Öztürk:TPAO şu anda 4 ülkede 9 projede aktif olarak çalışıyor. 4. Sondaj Gemisi bugün(dün) Mersin’e geldi. 2020 yılında Karadeniz’de o yıl içinde, dünyanın en büyük 2. keşfini gerçekleştirdik. 2021 yılında, yılın arama şirketi seçildik. 2020 yılında küresel ekonomi alanında 85 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahiptik. Petrol bu büyüklük içerisinde yüzde 3 bir paraya sahip. Doğalgaz ise yüzde 2.4 paya sahip. Petrol ve gazı beraber düşündüğümüzde 4.5 trilyon dolarlık bir büyüklük ve dünya ekonomisinin yüzde 5’ten fazlasını oluşturan bir sektörüz. 2022 yılında 628 milyar dolar yatırım yapılması bekleniyor. Son 10 yılda enerjiye ödediğimiz fatura 480 milyar dolar. Bunun petrol ve gaz kısmı sadece 249 milyar dolar. Dünyada yeni petrol ve gaz rezervlerini denizde bulabiliyoruz. Karada kurduğumuz tesisten gaz işlenecek ve ulusal üretim hattımıza verilecek. Bu birkaç fazda üretilebilecek bir proje. Karadeniz’de ilk fazda, 2023’ün ilk çeyreğinde üretime geçtiğinde günde 10 milyon metreküp bir üretim planlandı. Yılda yaklaşık 3.5-4 milyar metreküp eder bu. Türkiye’mizin tüketimini düşünecek olursak yaklaşık yılda 45-50 milyar metreküp gaz tüketiyoruz. Geçtiğimiz yıl kuraklıktan dolayı 60 milyar metreküpe ulaştı. Bu söylediğim rakamlar projenin ilk fazıydı. İki sene içerisinde proje bizim plato üretim dediğimiz üretim serisine ulaşacak. Buna ulaştığımızda 3.5-4 milyar dediğim rakam yılda 15 milyar metreküp olacak. Biz tüketime bağlı olarak 3’te 1’ini, 4’te 1’ini sahamızda karşılayabilir durumda olacağız. Bu sahada tespit ettiğimiz rezerv 540 milyar metreküp.”

GÜVENLİK ÖNCELİKLİ ALANLARIMIZDAN BİRİSİ

Sanal ortamda tıp eğitimi


Barkın Gündoğdu: “Ankara’da büyük bir AR-GE Merkezi’ne sahibiz. Teknoloji üretiyoruz. Güvenlik, bizim en öncelikli alanlarımızdan birisi. Uçtan uca güvenlik konseptinde büyük değişiklikler oldu. Pazar tarafındaki en büyük yatırımlarımızdan bir tanesi entegre çözümler ve bulut teknolojileri. Bütün vermiş olduğumuz yazılım hizmetlerini bulut ortamında çıkardık. Sanayi devrimiyle başlayan devrim bugün teknoloji devrimiyle devam ediyor. Bilinç düzeyini geliştirmemiz gerekiyor. Kendimize ait olan verilerin anonim olmasını engelleyecek önlemler almalıyız.

Sanal ortamda tıp eğitimi

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Deniz Gürel moderatörlüğündeki panelde Leyla Türker, Ahmet Öztürk ve Barkın Gündoğdu değerlendirmelerde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!