Şampiyonun hedefi olimpiyat altını

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonun hedefi  olimpiyat altını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2020 14:34

ASKİ’li milli güreşçi Rıza Kayaalp, kariyerindeki tek eksik parçayı tamamlamaya kararlı olduğunu söyledi. 15 yıldır organizasyonlara katıldığını vurgulayan tecrübeli sporcu, “Bir ikisi dışında hiç madalyasız dönmedim. Bu kadarı hayalimde bile yoktu. Yorulmuştum ve bu süreç benim için iyi oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

ASKİ’li milli güreşçi Rıza Kayaalp, alamadığı altın madalyaları almak istediğini belirtip, “Huzurlu bir şekilde bu işi bırakmayı düşünüyorum. Olimpiyatlarda altın madalya alırsam bir dünya şampiyonluğu daha kazanıp bırakmak isterim. Bu şekilde, dünya şampiyonasındaki altını 5’e çıkarmış olurum” dedi.Rıza Kayaalp, 19 Mayıs özel yayınında en büyük hedefinin olimpiyat altın madalyası olduğunu belirtti.
Koronavirüs salgını olmasa farklı bir ülkede kampta olacağını ifade eden Kayaalp, “Şu an evde kalıyoruz. Hiç bu kadar evde durmamıştım. Yaklaşık 15 yıldır ilk kez bu aylarda evdeyim. İyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama benim biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı. Bazı kaslarım zayıf kalmıştı. Olimpiyat da ertelenince işime yaradı” diye konuştu.Sporda ülke olarak üst seviyede olmamız gerektiğinin altını çizen 30 yaşındaki güreşçi, şunları söyledi:“23 Nisan, ben çocukken inanılmaz zevkli geçiyordu. Her şeyi yapardık. Köylerde böyle geçerdi. Ne zaman güreşe başlayıp şehre gelince o tadı alamadık. 19 Mayıs’lar da sporcularımız ve gençliğimizin bayramı. Bizim, sporda yüksek seviyelere çıkmamız gerekiyor. Büyük hedefi olan gençlerimizin çoğalması gerekiyor. Sporda çok üst düzey olmamız gerekiyor. Tabii imkanlar ve kafa yapısıyla da alakalı. Güreş eğitimim olmasaydı ben köyde kalırdım mesela. Büyük bir imkandı benim için.”
HAFTADA EN AZ 4-5 İDMAN YAPIYORUM

Haberin Devamı

“Haftada en az 4-5 antrenman yapıyorum. Yaklaşık 3 yıldır evde kendi düzenimi kurdum. Hazırlıklıydım bu sürece. Yeni taşındığım evin de spor açısından elverişli olup olmamasına bakmıştım. Çünkü benim işim bu. 15 yıl aralıksız şampiyonlara katılıyorum. Bir iki tanesi dışında hiç boş dönmedim. Tabii ki bu büyük bir performans. Hayalimde bile yoktu bu kadarı. Bu süreç benim için iyi oldu. Yorgun bir vücudum vardı. Bazı kas gruplarında gerginlik vardı. İnanılmaz çalışıyordum ama onları es geçmişim. Gücümü kullanamıyordum. Çalışarak düzeliyormuş, ben de çalışmalara başladım. İnşallah en kısa sürede bu süreci atlatırız.”
BU ÜLKEYE BÜYÜK BİR VEFAM VAR

Haberin Devamı

“Daha önceden de güreşçi olmak istedim. Hayatımda tek yapmak istediğim şeyi yapıyorum. Güreşçi olmak istiyordum. Allah herkese sevdiği işi nasip etsin. Başarı kazanmak kolay değil. Ben bir idmanda 50-60 ton ağırlık kaldırıyorum. Bunu yıla vurduğunuzda hesabı siz yapın. 20 yıl oldu. İnanılmaz zor. Benim bu ülkeye büyük bir vefam var. Her şeyimle devlet ilgilendi. Kiloları kaldırabilmek için gereken bütün kalorileri alıyoruz kimsenin şüphesi olmasın. Çalıştığımız düzeyi karşılamazsak sıkıntı olabilir. Güreş dışında, futbol oynamayı çok severim. Derbileri izliyorum. Kiloma göre hızlıyımdır. Yeteneğim vardır, o yönden. Çok sert şutlarım da vardır. Orta sahada oynamayı seviyorum.”
BİR ÇOCUK BENİ 30 SANİYEDE YENDİ

Haberin Devamı

“Köylerdeki çocukları çok değerlendiremiyoruz. Güreş eğitimi konusunda kötüye mi gidiyoruz iyiye mi bilmiyorum ama eğitim artık şehirden başlıyor. Altyapının iyi olması gerekiyor. Şehirde imkanı olan bir çocuk beni 30 saniyede yendi ama güreşi biliyordu. Şehirde büyümüş, ben köyde büyüdüm. Bilmiyordum. O beni yenen çocuk güreşi bıraktı. Beni yedeklere yazmasalardı o zaman bu kadar madalya kazanamadım. Köydekilerin şu an şansı sıfır. Yağlı güreşe geçmeyi düşünmüyorum. İyi yağlı gürş yapıyorum, geçme hakkım var ama düşünmüyorum. Bu işi bıraktıktan sonra hizmet edeceksem bu işi yapmak isterim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!