Şampiyonların izinde adım adım

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonların izinde adım adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 17:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ASKİ Spor'un, Taha Akgül, Rıza Kayaalp Spor Kompleksi’nde çocuklar için ücretsiz hayata geçirdiği '300 Çocuk 300 Sporcu' projesine katılım sayısı 2 bini aştı.

Haberin Devamı

Yaşları 5 ile 13 arasında değişen öğrenciler birçok branşta antrenman yapma fırsatı buldu. Güreşe yoğun ilgi gösteren çocuklar ısınma hareketlerinin ardından minderde birbirleriyle mücadele etti. Pandemi döneminde evde hareketsiz kalan çocukları spora kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden tesis müdürü Mahmut Bayoğlu, şunları söyledi:

Şampiyonların izinde adım adım

GÜREŞE BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ

“Proje kapsamında antrenmanlarımız haftada üç gün devam ediyor. Güreş için yaklaşık 500 kayıt aldık. Diğer branşlarla birlikte 2 bin üzerinde sporcu kaydımız var. Haftada üç gruba ayırdık. Aileler, ilk geldiklerinde çocuklarına zarar gelecek endişesi taşıyor ama burada şampiyon sporcularla birlikte antrenmanları görünce güreşe bakış açıları çok değişti. Antrenmanları akşam evde de yapıyorlar. Bu, güreşe ilgi duyduklarını gösteriyor. Beş yaşındaki çocuklar bile mindere gelip enerjilerini atıyorlar.”

Haberin Devamı

Şampiyonların izinde adım adım

ÇOK YETENEKLİ ÇOCUKLAR VAR

Yeni şampiyonlar keşfetmek için böyle bir projeye imza attıklarını ifade eden Serbest Güreş Teknik Sorumlusu Fırat Binici ise şunları söyledi:
"5-6 yaştan 13-14 yaş grubuna kadar altyapı çalışmalarına başladık. Hedefimiz 300 çocuktu. Şu an bütün branşlarda 2 bin civarında oyuncu var. Çok yetenekli çocuklar var. Onların içinden Rıza Kayaalp ve Taha Akgül’lerin çıkacağına inanıyorum. Rıza ve Taha burada antrenmana geldi. Çocuklar onları yakinen görüyor. Onlar için çok büyük avantaj. Şampiyonlarla aynı ortamdalar, zamanla kendilerine hedef koyacaklar."

Şampiyonların izinde adım adım

ANTRENMAN YAPTIKÇA MOTİVE OLUYORUM

Antrenmanlarda başarı sağlayıp olimpiyatlara hazırlanmak istediğini belirten 11 yaşındaki Abdul Efe Çelik, "Afyon'da oynanan U-11 Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldum. Antrenman yaptıkça daha da motive oluyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Heyecanım mindere adım atınca geçiyor. Kazanma hırsı oluyor. Gelecekte kendimi olimpiyat birincisi olarak görüyorum" dedi.

BAKMADAN GEÇME!