Sakuralar yalnız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Sakuralar yalnız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2021 23:48

Mayıs ayında Ankaralıların en gözde yürüyüş rotalarından biri olan Dikmen Vadisi’ndeki ‘Sakura’ ağaçlarından oluşan yürüyüş yolu, bu yıl 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma nedeniyle sakin günler geçiriyor.

Haberin Devamı

Baharla birlikte Ankara’nın parkları da rengârenk bir görünüme kavuştu. Bitki popülasyonu ve çeşitliliği açısından Başkent’in en yoğun parklarından biri olan Dikmen Vadisi ise baharın tüm güzelliklerini sunuyor. Vadi içerisinde ‘Sakura’ ağaçlarından oluşan yürüyüş yolu, bu mevsimde Ankaralıların en gözde yürüyüş rotaları arasında bulunuyordu. Sakura ağaçları, pembenin tonlarını barındıran çiçekleriyle adeta görsel bir şölen sunuyor. Ankara’da mayıs ayında sosyal medyada en çok paylaşımı yapılan adreslerden olan Dikmen Vadisi’ndeki Sakura yolu, bu yıl sessiz günler geçiriyor. 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanma nedeniyle vadi ve Sakuralar, parkın müdavimlerinden mahrum kalacak.

JAPON KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ YERİ VAR

Türkçede ‘Kiraz çiçeği’ olarak bilinen Sakura’nın özellikle Japon kültüründe önemli bir yeri var. Çiçekleri yavaş açan ve en güzel döneminde aniden dökülen Sakura, Japon kültüründe hem yaşamın başlangıcını hem de ölümün birlikteliğini ifade ediyor. Kiraz çiçekleri, samuraylar için hem yaşamı hem de aniden gelen ölümü hatırlatıyor.

Sakuralar yalnız kaldı

Ankaralıların sokağa çıkma yasağı nedeniyle ziyaret edemediği parkta sadece park görevlilerinin olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!