Sakarya Savaşı’nın 100. yılına 4 öneri

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Savaşı’nın 100. yılına 4 öneri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 00:41

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin gündeminde Sakarya Meydan Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle düzenlenecek etkinlikler yer aldı. Ankara’nın Tarihini ve Kültürünü Araştırma Komisyonu (ATAK) Başkanı Recep Taş, ABB’ye 100. yıl ile ilgili 4 öneride bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

Sakarya Savaşı’nın 100. yılına 4 öneri
Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında ocak ayı toplantısının üçüncü oturumunu önceki gün gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin gündeminde Sakarya Meydan Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle düzenlenecek etkinlikler vardı. Konuya ilişkin raporla ilgili söz alan Ankara’nın Tarihini ve Kültürünü Araştırma Komisyonu (ATAK) Başkanı Recep Taş, 13 Eylül’de 100. yıl dönümü olan savaşın Türk tarihinde büyük kırılma noktası olduğuna ve yeterince önem verilmediğine dikkat çekerek, “Sakarya Meydan Muharebesi dendiği zaman sözüm Meclis’ten dışarı bu savaşın yapıldığı yeri Adapazarı sınırları arasında arayanlar var” dedi. ABB’ye 100. yıl ile ilgili 4 öneride bulunduklarını belirten Taş, bunları şöyle sıraladı:

NAMAZGÂHTEPE’YE ANIT BELEDİYELERE DESTEK

*Savaşta yaralananlar o günkü adıyla Gureba Hastanesi olan Numune Hastanesi’ne getirildi, şehit olanlar Resim Heykel Müzesi ile Türk Ocağı’nın bulunduğu Namazgâhtepe’deki şehitliğe defnedildi. Şu anda şehitliğin yerinde otopark var. Jeoradar ile mezarlıklar tespit edildi. 100. yılda bu çığlığı durdurmalıyız. ABB’nin inisiyatifiyle otoparktan çıkarılarak peyzaj düzenlemesi ile bir anıt yapılmalı. Gelip geçen insanlar tarih şuuruyla dua edebilmeli.
*Haymana Belediyesi’nce düzenlenecek olan 4. Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi Sempozyumu’na 30’un üzerinden bilim insanı katılacak. Bu sempozyum, Haymana Belediyesi’nin imkânlarını aşan bir konu. Bu konuda ABB destek olmalı. *Polatlı Belediyesi’nce yapılacak devlet erkanının katılacağı 13 Eylül Zafer Haftası etkinliklerine de destek olunmalı. *13 Eylül’de Meclis de Duatepe’de özel bir gündemle toplanarak bir toplantı yapsın. Önerilerin yer aldığı komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Sakarya Savaşı’nın 100. yılına 4 öneri


‘HALK EKMEK’TEKİ ÜCRETSİZ İZNİ MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ’

Haberin Devamı

AK Parti adına söz alan Meclis Üyesi Nihat Yalçın, Halk Ekmek’te çalışan 50 personelin pandemi dönemi bahane edilerek ücretsiz izne çıkarıldığını söyledi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müfettişlerinin inceleme yaptığı bilgisini de veren Yalçın, “Bakanlık, işçilerimizin haksız yere ücretsiz izne çıkarıldığına karar vermiştir. Ortada işçilerin haksız yere çıkarıldığını beyan eden Teftiş Kurulu raporu olmasına rağmen Halk Ekmek yönetimi aynı şekilde işçi kardeşlerimize bir tebligat yaparak 17 Ocak 2021 ile 17 Mart 2021 tarihleri arasında ücretsiz izinlerinin devam edeceği yönünde bir bildirimde bulunmuştur. Hukuksuzca uzatılmasını kabul etmiyoruz. Bu konuyu mahkemeye taşıyacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

Sakarya Savaşı’nın 100. yılına 4 öneri


BELPA İMAMLARININ MAAŞI NEDEN DÜŞTÜ?

AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan da Belpa AŞ’de taziyelere giderek görev yapan 8 imamın maaşının 4 bin liradan 3 bin 400 liraya düşürüldüğünü belirterek maaşların neden düşürüldüğünü sordu. Burhan, “İmamların maaşlarının düşürülmesinin nedeni nedir? Sayın Mansur Yavaş’ın bu konudaki ilgisi nedir? Sayın Mansur Yavaş, konuşmalarında ‘ekmek, su, insan hakkıdır’ diyor. Peki bu karda kışta, pandemi sürecinde imamların maaşları niçin düşürülmüştür? Buradaki uygulama yanlıştır. Bu uygulamanın siyasi bir nedeni var mıdır yok mudur onu ben bilemiyorum. Bu yanlıştan vazgeçilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Savaşı’nın 100. yılına 4 öneri


DEVAM EDEN SORUŞTURMALAR VAR

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise Halk Ekmek’te ücretsiz izne ayrılan personel hakkında devam eden soruşturmaların olduğunu belirterek, “Burada açıklanamayacak sebepler nedeniyle ücretsiz izinde olanlar var.
Tek tek bunların neden ayrıldığını size gösterelim” dedi. Neslihanoğlu, Belpa’daki imamlarla ilgili de öğrenip bilgi verileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!