Sahte TEDAŞ’çılar 22 kişi dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Sahte TEDAŞ’çılar 22 kişi dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 00:00

Kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak, kaçak elektrik kullandıklarını iddia ettikleri 22 kişiyi dolandıran 4 kişi, polis tarafından yakalandı.

KENDİLERİNİ TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak kaçak elektrik kullandıklarını iddia ettikleri 22 kişiyi dolandıran 4 kişi yakalandı.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, Ankara’da çok sayıda vatandaşın kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmasıyla ilgili başvurular üzerine özel bir çalışma başlattı.

OTELE BASKIN YAPILDI

Vatandaşlardan alınan eşkaller doğrultusunda çalışma yapan ekipler, eşkallere uygun kişilerin kullandığı bir arabayı tespit etti. Aracı Ulus’taki Rüzgarlı Sokak’ta bir otelin önünde bulan ekipler, aldıkları mahkeme kararıyla otele baskın düzenledi. Otelde kalan Mehmet K., Ercan D., Esat G. ve İsmail D. adlı kişiler gözaltına alındı.

KURU SIKI TABANCA

Bu kişilerin kullandıkları arabada ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda TEDAŞ’a ait sahte personel kartı, "BEDAŞ Elektrik Kaçak Takip Müdürlüğü" ibareli kaşe, "Başkent EDAŞ Genel Müdürlüğü Kaçak Elektrik Kontrol Müdürlüğü" ibareli faturalar, sahte endeks okuma ihbar fişleri, iki adet el telsizi, iki adet elektrik ölçüm el cihazı, iki adet namlu uçları açılmış kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!