Sahte rapor davası

Güncelleme Tarihi:

Sahte rapor davası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 17:07

Anneleri öldükten sonra babalarının başka bir kadınla evlenmesine öfkelenen dört kardeş, babalarının ‘yatalak hasta ve akıl sağlığı bozuk’ olduğuna dair ‘sahte rapor’ aldı. Raporun, ‘sahte ve asılsız’ olduğunu kanıtlayan 81 yaşındaki Duran Pehlivan, çocuklarına dava açtı.

Haberin Devamı

Ankara’da, 60 yıldır ticaretle uğraşan 81 yaşındaki Duran Pehlivan, ilk eşinin ölümü üzerine 11 yıl önce ikinci eşi Ayde Pehlivan'la evlendi. Yaşlı adamın iddiasına göre dört çocuğu da bu evliliğe karşı çıkıp, babalarının ‘ölümcül hasta, yatalak ve akıl sağlığı bozuk’ olduğuna dair rapor alarak, mal varlığının üvey annelerine kalmasına engel olmaya çalıştı. Bu raporla birlikte banka hesapları dondurulan ve emekli maaşını çekemeyen Duran Pehlivan, çocuklarının aldığı raporun ‘sahte ve asılsız’ olduğunu kanıtlamak için hastaneye giderek, sağlam olduğuna dair bir rapor almak istedi. 25 doktorun gözetiminde çeşitli testlerden geçen Pehlivan, doktorlar heyeti tarafından sağlıklı ve akli dengesinin yerinde olduğunu teyit eden raporu alarak, çocuklarını mahkemeye verdi. 

Haberin Devamı

‘GÖZLERİ BENİM MALIMDA’

Çocuklarının, ikinci kez evliliğinden sonra kendisine düşman olduğunu öne süren Duran Pehlivan, “Gözleri benim malımda” dedi. İki kız, iki erkek babası yaşlı adam, çocuklarına karşı açtığı davayla ilgili de şunları söyledi:

‘NİYE VAZGEÇECEKMİŞİM?’

“Şimdi adam gönderiyorlar ‘barışalım, davadan vazgeçsin’ diye. Niye vazgeçecekmişim? Ben bağlamadım devin ayağını, siz bağladınız devin ayağını. Siz bağladığınız için ben de onlara çözün dedim. Çözemiyorlar da, mahkeme devam ediyor bakalım.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!