Sahte ‘kozmetik ürün’ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sahte ‘kozmetik ürün’ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 00:57

Jandarma ekipleri, kimyasal tehlike saçan ve insan sağlığını tehdit eden sahte kozmetik ürünlerinin üretildiği bir depoya baskın düzenledi. Piyasa değeri 1 milyon TL’lik sahte ürün ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Altındağ’ın Kavaklı Mahallesi'nde C.K.'ye ait iş yerinde izinsiz kozmetik ürün imal, depolama ve dolum işlemi yapıldığını tespit etti. İş yerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan nevi ve menşei belli olmayan sahte kozmetik ürün ele geçirdi. Malzemelere el konulurken, iş yeri sahibi C.K. hakkında adli işlem başlatıldı.

Sahte ‘kozmetik ürün’ operasyonu


ZARARLI KİMYASALLAR İÇERİYOR

Kayıtdışı, yasal şartlara uymadan üretilen kalitesiz ürünlerin yanı sıra sahte kozmetik ürünlerinin kanser başta olmak üzere sağlığı tehdit eden pek çok kimyasal madde içerdiğini belirten uzmanlar, vatandaşların merdiven altı üretilen ürünleri kullanmamaları konusunda sık sık uyarıda bulunuyor. Uzmanlar, ucuza satılan kozmetik ve makyaj boyaları gibi ürünlerin içerisinde kurşun, cıva ve siyanür gibi ölümcül kimyasalların bulunduğuna dikkat çekiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!