Sahnelerde festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Sahnelerde festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 15:23

Türkiye'nin en uzun soluklu tiyatro festivallerinden biri olan TAKSAV Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, bu yıl 20. kez izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

TAKSAV Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 20 Kasım Cuma günü saat 19.30'da Leyla Gencer Sahnesi'nde Gürcistan'dan Tiflis Vaso Abaşidze Müzikal Komedi ve Dram Profesyonel Devlet Tiyatrosu'nun 'Carmen' müzikali açılış galası ile başlayacak. Galada ayrıca emek ödülü Erhan Gökgücü'ne, onur ödülü Rutkay Aziz'e, Sevda Şener Tiyatro Yazarlığı ödülü Özen Yula'ya takdim edilecek. Festival kapsamındaki oyunların bu yıl DT Şinasi Sahnesi, DT Cüneyt Gökçer Çayyolu Sahnesi, Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Sahnesi, Batıkent Meydan Sahnesi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Farabi Sahnesi, Bombus Sahne ve Tiyatro Pembe Kurbağa'da sahnelenecek. Bu yıl 3 sokak oyunu, 4 üniversite tiyatro topluluğu, 6 yurtdışı grubu, 5 şehir tiyatroları, 4 çocuk oyunu ve 29 özel/amatör grup tarafından toplam 59 oyun sahnelenecek. Ayrıca festival kapsamında 5 atölye çalışması, 1 konferans ve bir de ünlü yazarlar Nermin Yıldırım ile Ercan Kesal'ın katılacağı müzikli öykü okuma etkinliği gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLER GELİYOR

Festivalde Tiyatro Duru; Emre Kınay'ın oynadığı 'Nihayet Bitti' oyunu ile Tiyatro Kare; Ebru Cündübeyoğlu, Suna Keskin ve Bülent Seyran'ın oynadığı 'Müziksiz Evin Konukları' ile, Tiyatro Kedi; Aydan Şener, Emre Büyükpınar, Burçin Bildik, Damla Cercisoğlu'nun oynadığı 'Başarımı Karılarıma Borçluyum' oyunu ile, Kumbara Görsel Sanatlar Sinan Bengier, Melis Tüzüngüç, Barış Hayta'nın oynadığı 'Sıcak Çikolata' oyunu ile, Don Kişot Tiyatrosu 'Evet İstiyorum' oyunu ile sahne alacağı ifade edildi. Ayrıca Tiyatro Boğaziçi-BGST, Erbulak Evi Oyuncuları, Ankara Birlik Tiyatrosu, Moda Sanat Tiyatrosu Macide Tanır Sahnesi, Tiyatro Kafe, Uygur Çocuk Tiyatrosu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da festival kapsamında Ankaralılar ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!