Sahne sırası oyuncuların

Güncelleme Tarihi:

Sahne sırası oyuncuların
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2020 09:51

Yönetimler, teknik adamlar, taraftarlar ve medyadaki isimler konuştu, şimdi gözler asıl sözü söyleyeceklerde. İki takımın futbolcuları, Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da sahaya dağılıp, heyecan kasırgasını başlatacak.

Haberin Devamı

Başkent futbolunun bayramı niteliğindeki Gençlerbirliği-Ankaragücü rekabetinde bugün yeni bir heyecan yaşanacak. İki takım, Süper Lig’in 23. haftasında, Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak zorlu mücadelede karşı karşıya gelecek. Derbi mücadelesini, hakem Ali Şansalan yönetecek.
Sezonun ilk yarısında MKE Ankaragücü’nün ev sahibi olduğu karşılaşma, sarı-lacivertli ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona ermişti.
Geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup eden Gençlerbirliği, 24 puana sahip. Geride kalan maçta Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden ve 2 haftadır kazanan MKE Ankaragücü ise 20 puanda.

İKİ TARAFTA DA EKSİKLER VAR

Kritik müsabaka öncesinde iki takım da cezalı oyuncu bulunmuyor ancak sakat futbolcuların olması, teknik adamları endişelendiriyor. Ankaragücü’nde, sakatlığı geçen kaleci Korcan takımla çalışmalara başlarken, Fenerbahçe maçında sakatlıkları nedeniyle riske edilmeyen Orgill ve Scarione’nin bu müsabakaya yetişmeyeceği açıklandı. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, savunmada, Kulusiç’in yanında görevlendireceği ismi belirlemeye çalışıyor. Alihan, hem Malatya hem de Fenerbahçe maçında başarılı performansı ile dikkati çekerken, Pazdan’ın tecrübesi, bu maçta daha ağır basıyor.
Gençlerbirliği’nde ise bir seredir takımdan ayrı kalan Polamat, Ayite ve Arda bu maçta da forma giyemeyecek. Alanyaspor karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Sefa’nın sahalara dönüşünün 2 ayı bulacağı açıklanmıştı.

İLK VE SON KAZANAN ANKARAGÜCÜ

Gençlerbirliği ile Ankaragücü, geride kalan rekabette, Milli Ligin oynanmaya başladığı 1959-60 sezonu baz alınarak yapılan değerlendirmede, 81 resmi maçta karşılaştı. Sarı-lacivertli ekip, bu maçlarda 32 galibiyet alırken, Gençlerbirliği sahadan 26 kez üstün ayrıldı. 23 müsabaka ise berabere bitti. Ankaragücü’nün attığı 112 gole, Gençlerbirliği 106 gol ile karşılık verdi.
Milli Lig’deki ilk buluşmayı, Ankaragücü; Yücel Öngelen ve Hayrettin Poyrazoğlu’nun golleri ile 2-0 kazandı. Son karşılaşma ise bu sezonun ilk yarısında oynandı. Ankaragücü bu maçı da Candeas’ın (KK) ve İlhan Parlak’ın golü ile 2-1 galip tamamladı. Gençlerbirliği’nin golü, Zorgo Toure’den geldi. Sezon öncesi oynanan TSYD Kupası’nda ise gülen 2-0’lık skorla Gençlerbirliği oldu.

Sahne sırası oyuncuların


TEKNİK ADAMLARIN PLANI HAZIR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Ankara için önemli bir maç oynayacaklarını belirtip, şunları söyledi:
“İki takım da geride kalan karşılaşmalarını kazandığı için maça moralli girecek. Biz de onlar da formda. Alanyaspor galibiyetinin ardından bu maçtan da iyi bir sonuçla ayrılmaya çalışacağız. İnşallah, istediğimiz şeyleri sahaya yansıtırız. Çok etkili bir takıma karşı oynayacağız. Özellikle savunma arkası koşularını iyi yapan oyunculara sahipler. Bunu da oyun anlayışı olarak benimseyen bir takım. Onlara o fırsatları vermemeye gayret edeceğiz. Biz de iyi bir oyun oynayıp sonuca ulaşmaya çaba harcayacağız.”

KÜMEDE KALMA BARAJI YÜKSELEBİLİR

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da önemli bir müsabakaya çıkacaklarını vurgulayıp, şöyle konuştu:
“İki takım da bulunduğu yerden çıkmaya çalışıyor. Rakip kendi evinde olmanın avantajını kullanmaya çalışacak. Oyun tarzlarımız aşağı yukarı birbirine benzer. Zaman zaman bizim gibi takımlara karşı sert de oynayabiliyorlar. Yarım puan almak bile bizim için çok önemli. Rahat bir nefes almak istiyoruz. Her müsabaka bizim için önemli. Derbi olması nedeniyle Ankaralıların da iyi bir mücadele seyredeceklerini düşünüyorum. Son 3 maçta 7 puan aldık. Kümede kalma barajının, alttaki takımların kazanmasıyla 36-38 arasında bir çizgiye geleceğini öngörüyoruz. 5 veya 6 maç galip gelmemiz durumunda, bu çukurdan çıkacağız. Ancak siz kazanırken rakipleriniz de kazanırsa, o zaman bir şey ifade etmiyor. Ligin boyu kısalıyor ama bizim için zaman çok uzun. Psikolojimiz bozuluyor, strese giriyoruz. Oyuncular, biz ve kulüp, bununla baş etmek için uğraşıyoruz. Yönetimin camiaya aldırdığı nefesten sonra, biz de sahada takıma böyle bir nefes aldırmak için uğraşıyoruz. Umarım başarabiliriz.”

2 EKİP İÇİN DE SON 15 DAKİKA ÖNEMLİ

Ankaragücü ile ev sahibi olarak karşılaştığı son 5 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Gençlerbirliği (3 galibiyet 1 beraberlik), tek yenilgisini, Şubat 2010’da aldı (0-1)
Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Gençlerbirliği’ni 2-1 yenen Ankaragücü, 1997/98’den bu yana rakibini aynı sezonda iki kere mağlup edemiyor.
Evinde oynadığı son 6 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Gençlerbirliği (3 galibiyet 2 beraberlik), tek yenilgisini son karşılaşmada Trabzonspor’dan aldı. Kırmızı-siyahlılar, ligin ilk iki iç saha maçından bu yana evinde üst üste iki yenilgi görmedi.
Mustafa Reşit Akçay göreve geldikten sonra çıktığı üç Süper Lig maçında 7 puan toplayan Ankaragücü (2 galibiyet 1 beraberlik), daha önceki 13 haftadan sadece 5 puan çıkarabilmişti (5 beraberlik, 8 yenilgi)
Bu sezon Süper Lig maçlarında Gençlerbirliği’nin en fazla gol attığı (9) ve Ankaragücü’nün kalesinde en çok gol gördüğü (12) dakika aralığı 76-90.

SON DÖNEMDEKİ İBRE AKÇAY’DAN YANA

2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla kafa golü yiyen takım Ankaragücü (9) Gençlerbirliği ise şu ana kadar ligin en az kafa golü bulan beş ekibinden biri (2; Galatasaray, Kasımpaşa, Konyaspor ve Yeni Malatyaspor ile birlikte).
Bu sezon üst üste en fazla Süper Lig maçında gol atan oyuncu olan Bogdan Stancu, son yedi karşılaşmada çektiği 16 isabetli şutun dokuzunda rakip fileleri havalandırdı.
Gerson Rodrigues, Ankaragücü formasıyla çıktığı ilk üç Süper Lig maçında birer gol katkısı yaptı (2 gol - 1 asist)
Ankaragücü forveti İlhan Parlak’ın Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı iki takımdan biri Gençlerbirliği (5; Kayserispor ile birlikte)
Teknik direktörlük kariyerinde Mustafa Reşit Akçay’a rakip olduğu ilk üç Süper Lig maçını kazanan Hamza Hamzaoğlu, rakibini Aralık 2014’ten bu yana mağlup edemiyor (2 beraberlik, 1 yenilgi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!