Sağlıkta iyi niyet protokolü

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta iyi niyet protokolü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 13:10

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) arasında sağlıkta sorunların çözümü ve akademik ilerleme için iyi niyeT protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

28. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi Antalya’da Sueno Belek Kongre Merkezi’nde başladı. Kongre’nin ilk gününde, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) ve üyesi 17 Denek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), endüstri STK’larının katılımıyla bir panel düzenlendi. Panele, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, TİTCK Başkan Yardımcısı Fatih Tan, TİTCK Başkan Yardımcısı Recep Uslu, SGK Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem ile TOTBİD Başkanı Prof. Dr. İrfan Öztürk katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise ORDER (Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Tıbbi Malzeme İmalatçıları, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği) Başkanı Erkin Delikanlı yaptı.

ÇÖZÜM İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK

Panelde, ortopedi sektörünün gündemdeki sorunları ve beklentileri ile çözüm önerileri ele alındı. Panelin ardından, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz ve TOTBİD Başkanı Prof. Dr. İrfan Öztürk arasında tıbbi cihazda yerelleşme çalışmaları çerçevesinde atılabilecek adımlar, ortopedi alanında yapılacak çalışmalar ve akademik, bilimsel devamlılık konularını içeren iyi niyet protokolü imzaladı
Sorunların çözümünde birlikte hareket etme kararı alan TOTBİD ve TİTCK yetkilileri, en kısa sürede tekrar bir araya gelme kararı aldılar. Katılımcılar ÜTS ve kayıt sistemi, kalite gibi konularda bilgi alarak, SGK ile de benzeri bir protokol yapılmasının gereğini vurguladı. Kongre 4 Kasım’da sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!