Sağlık ordusuna saygıyla

Güncelleme Tarihi:

Sağlık ordusuna saygıyla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2021 22:53

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, '2020 yılı Topluma Hizmet Ödülü'nü COVID-19 salgını döneminde hastalıkla mücadele eden sağlık çalışanlarına verdi.

Haberin Devamı

Ödül kapsamında sağlık çalışanları için Hacettepe Erişkin Hastanesi 7 numaralı koridorda ‘saygı duvarı’ oluşturuldu. Aralarında COVID-19'dan yaşamını yitirenlerin de bulunduğu hemşireden doktora, güvenlik görevlisinden idari personele kadar 7 bin 500'ün üzerinde çalışanın isminin tek tek yazıldığı duvar, törenle açıldı. Sağlık çalışanları, hastalıkla mücadele ederken çekilen fotoğraflarının da yer aldığı saygı duvarında isimlerini bulmaya çalıştı. Tüm sağlık çalışanlarının salgın döneminde fedakârca çalıştığını belirten Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, “Maalesef bedel ödeyen insanlar oldu. Hastanemizde görev yapan personellerimizin isimleri burada tek tek yazıyor. Bu şekilde onlara en azından bir vefa göstererek takdir ettiğimizi ifade ettik” dedi.

UNVANIN HİÇ ÖNEMİ YOK

Prof. Dr. Güran, çalışanların isimlerinin önüne unvan eklemediklerine de dikkat çekerek, “Sağlık hizmeti çok güçlü ekip ruhuyla yapılabilecek bir hizmet. Ve bu hizmeti yapan insanların herhangi birisinin eksikliği sonuç üzerinde çok olumsuz etkiler yaratabilecek bir durum. O nedenle burada unvanın hiç önemi yok. 'Bu sürecin içerisinde kim daha çok katkı verdi' sorusunun cevabını aramaya gerek yok. Buradaki bütün çalışanlarımız hasta bakıcısından, hemşiresine, hekiminden, postasına, laboratuvar görevlisinden, röntgen teknisyenine kadar her birisinin emeği bizim için çok değerli. Bu nedenle hiçbir unvan olmadığını, hepsini takdir ve tebrik ettiğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!