Sabıkalı güzergâhta sınavımız tehlike

Güncelleme Tarihi:

Sabıkalı güzergâhta sınavımız tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 15:50

Çankaya'daki sürücü adaylarının eğitim ve sınav güzergahı olarak kullandığı İncek Bağlar Caddesi’nde meydana gelen trafik kazaları, çevre sakinlerini isyan ettirdi.

Haberin Devamı

3 şeritli caddede, adayların eğitim ve sınavlarının yapıldığı esnada 2 şeridin kapatmasıyla trafik tek şeritten akıyor. En sağ şeritten, orta şeride ulaşmaya çalışan acemi sürücüler zaman zaman araçlarını stop ettirerek, yoldan hızla gelen araçlarla burun buruna kalıyor. Hız limitlerinin üstünde seyrederek, trafik ışıklarına uymayan sürücüler de bölgedeki trafik güvenliğini tehlikeyeye atıyor. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Bağlar Caddesi’nin üzerinde, eğitim ve sınav güzergahı olduğunu belli eden hiç bir uyarı tabelası bulunmuyor.

ÖNLEM ALINMIYOR

Sürücü kursu eğitmenleri güzergah üzerinde gerekli tedbirlerin alınmadığıı belirterek, “Cadde boyunca burasının eğitim güzergâhı olduğunu hatırlatacak bir tane tabela dahi bulunmuyor. Aşırı hız yapan sürücüler, arabalarını stop ettiren acemi sürücü adayları ile burun buruna kalıyor. Bu kazaların önüne geçmek için güzergâh üzerindeki önlemlerin artırılması gerekiyor” diyor.

Haberin Devamı

BAŞKA BİR GÜZERGAHA YÖNLENDİRİLSİN

Çevre sakinleri ise, “Trafik burada eğitim ve sınav saatlerinde tek şeride düşüyor. Hem acemi sürücüler hem de bölgeyi kullanan diğer sürücülerin güvenliği için başka bir nokta bulunması gerekiyor. Son zamanlarda meydana gelen trafik kazaları bunu kanıtlıyor” sözleriyle sürücü adaylarının başka bir güzergâha yönlendirilmesini talep ediyor.

Sabıkalı güzergâhta sınavımız tehlike

Cadde üzerinde dün sabah saatlerinde sürücü kursu aracıyla, yoldan geçen başka bir otomobiln karıştığı yeni bir kaza daha yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!