Saat 23.00’te ışıklar söndü müzik sustu

Güncelleme Tarihi:

Saat 23.00’te ışıklar söndü müzik sustu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2018 15:08

Çankaya’da yer alan işletmeler, çocuk istismarı ve cinayetlerine dikkat çekmek için temmuz ayı boyunca her cumartesi saat 23.00’te iki dakika boyunca ışıkları söndürüp müziğin sesini kısacak.

Haberin Devamı

Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir’in hayatını kaybetmesinin ardından çocukların başına gelen olaylara ilişkin farkındalık yaratmak isteyen Çankayalı işletmeciler, ‘Çocuk Yoksa Işık Yok’ sloganlı farkındalık çalışmasının simgesini mavi kurdele olarak belirledi. Çankaya İşletmeciler Derneği’nin öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında mekanlardaki tüm çalışanlar bileklerine mavi kurdeleler takıyor. Aynı zamanda müşterilere de mavi kurdele hediye edilerek çalışma hakkında bilgi sunuluyor. Saat 23.00 olduğunda ise müziğe iki dakika veriliyor, eş zamanlı olarak mekanın ışıkları söndürülüyor.

HAYATLARI KARARIYOR

Farkındalık hareketi hakkında bilgi veren işletmeci Haluk Özsat, “Bu tarz cinsel ve fiziksel istismar olayları çocuklarımızın hayatını karartıyor ve seslerini ellerinden alıyor, biz çocuklarımızın kısılan seslerine ve karartılan hayatlarına karşı toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Toplumumuz bu tarz olayların yaşanmasına alışmamalı, gösterilebilen en sağduyulu tepkileri göstermeli” dedi. Sosyal medyada #cocukyoksaisikyok etiketi ile destek toplayan Çankayalı esnafın farkındalık çalışması temmuz ayı boyunca devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!