Ruhsat ‘oyunu’na sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Ruhsat ‘oyunu’na sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2020 01:10

Koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan ve kapalı olması gereken gazino, pavyon, bar gibi işletmelerden, ruhsatlarını kafe, restoran işletmesi olarak değiştirenlere denetim arttırılacak. Önceki ruhsatlar iptal edilecek, eski faaliyetlere devam edenler kapatılacak ve cezai işlem uygulanacak.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan ancak ruhsatta ana faaliyet alanını değiştirerek ya da tali faaliyet alanında çalışarak eski faaliyetlerine devam eden işletmelere yönelik yeni kararlar aldı. Dün Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanan Kurul’un aldığı karar ile halihazırda kapalı olması gereken ancak ruhsat değişiklikleriyle fiilen eğlence yeri olarak çalışmaya devam eden gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna ve gece kulüplerine yönelik denetimlerin sıklaştırılmasına karar verildi. Kaymakamlıklar ve diğer ilgili kurumların denetimler için görevlendirildiği kararlar şöyle:

Ruhsat ‘oyunu’na sıkı denetim


YENİDEN RUHSATLANDIRILACAK

* Ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri; kafe, restoran, lokanta olarak faaliyet göstermek istediğinde eski ruhsatı iptal edilip, yeniden ruhsatlandırma işlemi yapılacak.

UYMAYAN KAPTILACAK

* Bu işletmelere yönelik denetimler yoğunlaştırılacak. Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam edenler derhal kapatılacak ve ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’ çerçevesinde ayrıca işlem yapılacak. Ruhsatına ‘tali faaliyet’ işleten iş yerlerinin çalışmasına müsaade edilmeyecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!