Rota Sivrihisar

Güncelleme Tarihi:

Rota Sivrihisar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2021 21:09

Ankara’ya komşu olan Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi, TRT’de yayınlanan ve çekimleri ilçede yapılan Gönül Dağı dizisi nedeniyle son dönemde yoğun ziyaretçi çekiyor.

Haberin Devamı

Pandemi nedeniyle yavaşlayan turizmin yeniden hareketlendiği ilçeyi Ankaralılar da ziyaret ediyor. Ankara’ya yakın olması ve yol üstü bir lokasyonda yer alıyor olmasının ilçenin popülerliğini arttırdığını belirten Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, yerli–yabancı turist gruplarının ilçeyi ziyaret ederek son derece memnun ayrıldıklarına dikkat çekerek, “İlçemizin tarihi, doğası, yöresel yemekleri ile birbirinden farklı turistik ögelerle karşılaşıyorlar. Sivrihisarlı Yunus Emre’nin sözleriyle diyoruz ki, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’” dedi. Sivrihisar’da çekimleri yapılan dizinin ilçe tanıtımı açısından da oldukça etkili olduğunu ifade eden Başkan Yüzügüllü, şunları söyledi:

Rota Sivrihisar


‘Sivrihisar’ımız her şeyden önce tarih kokan bir ilçe. Son dönemde de TRT’nin Gönül Dağı dizisi ile gündeme oturmuş ilçeyiz. Dizinin ilçemizde çekiliyor olması bizim için önemli. Zira başta Ankara olmak üzere çevre illerden dizi müdavimlerinin çekim yapılan alanları görmek için ilçemizi ziyaret ettiklerini görüyoruz ve bu bizi memnun ediyor. Ancak elbette sadece dizi ile değil, 800 yıllık camisiyle, saat kulesiyle konaklarıyla da gezilmesi görülmesi gereken büyük bir değer. Tabii bu değeri de yaşamak için ilçemize gelmek gerekiyor. Bu değerler ne anlatılabilir ne de okunabilir. Sadece yaşanır diyoruz.”

Rota Sivrihisar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!