Riski azaltan tarzı kavramamız gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Riski azaltan tarzı kavramamız gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2020 10:11

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk ‘10 Mayıs Dünya İnme Önleme Günü’nde COVID-19 hastalığının nörolojik etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Salgın sırasında bildirilen raporlar doğrultusunda, hastalığın sadece solunum yollarını değil, nörolojik sistemleri de etkilediğinin anlaşıldığını belirten Öztürk, COVID-19 hastalarının yaklaşık üçte birinde nörolojik bulgulara rastlandığı bilgisini paylaştı. COVID-19’un inme için yen bir risk oluşturduğuna dikkat çeken Öztürk “COVID-19 enfeksiyonu ve nörolojik hastalıklara karşı risk faktörlerini azaltacak yaşam tarzını kavramamız gerekiyor” uyarısı yaptı. Öztürk şöyle devam etti:

Riski azaltan tarzı kavramamız gerekiyor


YÜZDE 5’İNDE İNME GÖZLENDİ

“COVID-19 enfeksiyonu hem direkt virüsün nörolojik yapıları etkilemesi ile hem de damar yapısını etkileyerek inmeye neden olabilmektedir ve bu durum mevcut çalışmalara göre yüzde 5-6 sıklığında ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde alınan çok ciddi önlemler özellikle de 60 yaş üstü kişiler için riski azaltmaya yöneliktir. Bu yaş gruplarında önlem ve erken tedavinin önemi daha da belirginleşmektedir. Toplumsal önlemlerin yanı sıra bireysel önlemler ve enfeksiyonu önlemeye yönelik kurallara uyum, bu dönemde hayati önem taşımaktadır. Salgın hastalıklara yaklaşımda olduğu gibi, nörolojik hastalıklara sahip kronik hastalar ve sağlıklı ve risk altındaki toplumu da korumaya yönelik, ileriye dönük güçlü stratejiler de gerektirmektedir. Risk faktörlerini azaltacak yaşam tarzına toplumun bütün organlarında uygun ortam hazırlaNmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!