Rio’da 11 Başkentli

Güncelleme Tarihi:

Rio’da 11 Başkentli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 15:10

Yaz olimpiyat oyunlarına katılacak 103 milli sporcu arasında, Ankara’dan 5 branşta sporcu yarışacak. Milli sporcular madalya için son hazırlıklarını tamamlarken, gözler Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül’un üzerinde olacak.

Haberin Devamı

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde organize edilecek olan 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, Türk Milli Takımı’na en fazla sporcu veren kulüp İstanbul’dan ENKA olurken, Başkent’ten 11 sporcu madalya mücadelesi verecek. Türkiye, oyunlara 103 sporcuyla gitme hakkı kazanırken, ENKA Spor, 21 sporcusunu milli takıma göndererek önemli bir başarıya imza attı. 35 farklı kulüpten sporcunun yer aldığı Türk Milli Takımı’nda binicilikte Ömer Karaevli ve modern pentatlonda İlke Özyüksel, kariyerlerini bireysel olarak sürdürüyor. İçinde 5 branşı barından modern pentatlonda ilk kez bir sporcu olimpiyat vizesi alırken, Başkent’in yetiştirdiği İlke Özyüksel, bu anlamda ayrı bir tutuyor. ENKA Spor’un ardından Fenerbahçe, 16 sporcuyla ikinci sırada yer alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 12, Galatasaray ise 10 sporcusunu Rio’ya gönderdi. 2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele edecek Türk Milli Takımı’nda yer alan Başkentli sporcular ve kulüpleri ise şöyle: 

Haberin Devamı

Ankara ASKİ Spor (3): Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Mustafa Kaya, İbrahim Bölükbaşı (Güreş)
Ankara TSK Sporgücü (2): İsmail Keleş, Yusuf Dikeç (Atıcılık)
SAYDES Spor (1): Ercan Muslu (Atletizm)
PTT Spor (1): Ersin Tacir (Atletizm)
Ankara Tuz Gölü (1): Mehtap Kurnaz (Halter)
Ankara TEDAŞ Spor (1): Süleyman Atlı (Güreş)

RIZA VE TAHA ZİRVEYİ HEDEFLİYOR

ASKİ Spor’da güreş hayatlarını sürdüren Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, olimpiyatlarda madalyaya yakın isimlerin başında gösteriliyor. Hem Dünya hem de Avrupa şampiyonluğu bulunan iki güreşçi, madalya koleksiyonuna, olimpiyat altın madalyası eklemeyi hedefliyor. Rıza Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları’nda, bronz madalya kazanmıştı.

ÖNCE HALTER VE ATICILAR YARIŞACAK

Olimpiyat oyunları 5-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Başkent adına müsabakalara madalya mücadelesi verecek sporcular içinde önce halterciler ve atıcılar yarışacak. Atıcılık müsabakaları 6-13, güreş müsabakaları 14-21, Atletizm yarışları 12-21 Ağustos, Halter müsabakaları 6-16 Ağustos, Modern Pentatlon müsabakaları ise 19-21 Ağustos günleri yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!