Rekabet indirimi kafaları karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet indirimi kafaları karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 00:51

Ankara’da ekmekteki 25 kuruşluk artış sonrası 200 gram ekmeği 1.75 TL'den satan bazı bayiler eskiye dönerek fiyatı 1.5 TL’ye düşürdü. 1.75 TL'den satanlar da olunca vatandaşın kafası karıştı. Oda Başkanı Gürsel Alnıaçık, ATO’ya kayıtlı bayilerle rekabet eden üyelerinin 1.5 TL’ye satış yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği ile Ankara Fırıncılar Odası’nın davalık olduğu ekmek tarifesinde yargı süreci devam ederken 200 gram ekmeği 1.75’ten satan bazı bayiler, fiyatı tekrar 1.5 TL’ye düşürdü. Kimi yerde 1.75, kimi yerde 1.5 TL olan ekmek tarifesi, vatandaşların da kafasını karıştırdı. Ankara Ticaret Odası(ATO) tarifesinin iptal edildiğini belirten Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, kendi tarifelerinin ise 1.75 TL olarak devam ettiğini söyledi. Esnaf odasına kayıtlı bazı bayilerin ATO’ya kayıtlı bayilerle rekabet için 1.5 TL’ye satış yaptığının bilgisini veren Alnıaçık, şunları söyledi:

YAN YANA OLAN FİYATI İNDİRİYOR

“Ankara Ticaret Odası’nın tarifesi iptal oldu. Birlik tarifesi ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Bizim esnaf birliğimizin tarifesi 1.75 olarak devam ediyor. Ticaret odası üyeleri iptalden dolayı 1.5 TL’ye satıyor. Esnaf odasına üye olanlar da 1.75’e satıyor. Bazı yerlerde yan yana olanlar var öyle olunca esnaf odasına üye olan 1.75’e ekmeği satamayınca fiyatı indirip 1.5’a satıyor. Ama bu durum istisnai. Kâr marjından vazgeçiyorlar. Doğruyu söylemek gerekirse 1.5’a satan zarar ediyor.”

VALİLİK TARİFEYİ YARGIYA TAŞIMIŞTI

Haberin Devamı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ANKESOB), 200 gramlık ekmeğin 1.5 TL yerine 1.75 TL’den satılmasına ilişkin zamlı tarife kararını 24 Şubat’ta aldı. Fiyat artışı ise 3 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlandı. Bunun üzerine Ankara Valiliği, zammı görüşmek üzere 4 Mart’ta ANKESOB ve ATO temsilcilerini komisyon toplantısına çağırdı. Toplantı sonrası valilikten yapılan açıklamada ATO’nun tarifesinin iptal edildiği, ANKESOB tarifesine yönelik valiliğin itirazının ise ATO ve ANKESOB tarafından oy çokluğuyla reddedildiği açıklandı. Bunun üzerine valiliğin de yasal yetkisini kullanarak Ticaret Mahkemesi’nde tarifeye itiraz davası açtığı duyuruldu. Tarifeyle ilgili yargı süreci devam ediyor.

Rekabet indirimi kafaları karıştırdı

Sincan’da ekmek bayisi işleten Ziya Ölmez, 1.75 TL'ye sattıkları ekmeği önceki günden itibaren 1.5 TL’den satmaya başladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!