Rekabet çok yıkıcı verimlilik artmalı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet çok yıkıcı verimlilik artmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2022 15:49

ASO Model Fabrika’nın Öğren-Dönüş Programı’nın beşincisi tanıtıldı. Programla bir firmanın saat başına üretiminde yüzde 181, başka bir firmanın verimliliğinde ise yüzde 31 artış sağlandı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Çok yıkıcı bir rekabet önümüzdeki süreçte hepimizi bekliyor. Verimliliğimizi mutlaka artırmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

ASO Model Fabrika’nın, firmaların, yalın üretim ilkelerine dayalı şekilde verimliliklerini, fazladan yatırım ve istihdam yapmadan artıran Öğren-Dönüş Programı’nın beşincisi tanıtıldı. ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO-SEM Başkanı Serdar Tütek katıldı. Öğren-Dönüş Programı ile bir firmanın saat başına üretiminde yüzde 181 artış meydana gelirken, başka bir firmanın verimliliğinde yüzde 31 artış sağlandı. Türkiye’de oldukça ciddi bir verimlilik sorunu olduğuna dikkat çeken ASO Başkanı Nurettin Özdebir, şunları söyledi:

Rekabet çok yıkıcı verimlilik artmalı


YAPARAK ÖĞRENİLEN PLATFORM

Haberin Devamı

“Ben bunun bu kadar vahim bir şey olduğunun Model Fabrika kurulmadan önce farkında değildim. Model Fabrika ile yaparak öğrenilen bir platform oluşturuldu. Geliştirilen bu tapolojide işi kavramak, basitçe algılayabilmek için güzel olduğunu gördük ve buna sahip çıktık. Çok yıkıcı bir rekabet önümüzdeki süreçte hepimizi bekliyor. Verimliliğimizi mutlaka artırmamız lazım. Yani yalını zaten halletmiş olmamız lazım ki peşine de Endüstri 4.0’ı koyabilelim. Ama birçok işletmemizin yalında bile kat etmesi gereken önemli mesafelerin olduğunu gördük. Geleceğin dünyasındaki yıkıcı rekabete hazır olabilmemiz için, gerçek bir sanayi toplumu olabilmemiz için bir fırsat var elimizde. Bu fırsattan mümkün olduğunca çok firmamızın istifade etmesi şart.”

Rekabet çok yıkıcı verimlilik artmalı


GURUR DUYUYOR VE BESLENİYORUZ

ASO-SEM Başkanı Serdar Tütek, Ankara Model Fabrika’da odaklandıkları konunun firmaların verimi olduğunu belirterek, “Rakiplerimize baktığımız zaman, esasında herkes bizim yaptığımız her şeyin aynısını yapabiliyor. Bu konuda hiç kimsenin bir eksiği yok ama önemli olan bunları verimli bir şekilde yapabiliyor olmak. Model Fabrika ekibi olarak beslendiğimiz tek kaynak, Öğren-Dönüş’e katılan firmalarımızın buradan edindikleri verimlilik. Buradan gurur duyuyor ve besleniyoruz” dedi.

Rekabet çok yıkıcı verimlilik artmalı


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ise Türkiye sanayisinin dijital dönüşümü için ilerleyen dönemde gerçekleştirecekleri çalışmaları bir çerçeveye oturtabilmek adına Sanayinin Dijital Dönüşümü Yol Haritası’nı hazırladıklarını ve yakın zamanda duyuracaklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!