‘Rant elde eden herkes sustu’

Güncelleme Tarihi:

‘Rant elde eden herkes sustu’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 15:55

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, eski Başkan Melih Gökçek döneminde Ankara’nın büyük tahribata uğradığını savunarak, “Rant elde eden herkes sustu. Ankara bu hale geldi” iddiasında bulundu. Keskin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

EMSAL ARTIŞLARIYLA SÖMÜRDÜLER

“Ankara’da 23 senede ranta dayalı, şehir ekonomosi ile alakası olmayan uygulamalarla ciddi bir tahribat yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak maalesef oy için halka dağıtılan yardımlardan dolayı sürekli Melih Gökçek’in seçilmesinin önüne geçemedik, başaramadık. Biz başaramadıkça rant ekonomisi Ankara’da inanılmaz bir boyuta geldi. Hafriyat konusunda mesela mafyanın eline düşmüş bir rant söz konusu. Bunu Ankara’yı haraca bağlamanın bir aracı olarak kullandılar. Emsal artışlarıyla Ankara’yı yıllarca sömürdüler.

HESABININ MUTLAKA SORULMASI LAZIM

Planlaması yapılan İncek’te, Çayyolu’nda 30-40’ar katlı binalar gördük. Ankara, İstanbul gibi yerlerde bu işlerde milyar dolarlar dönüyor. O nedenle buradan rant elde eden herkes sustu. Ankara bu hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı atandı, ‘Emsal artışlarıyla ilgili set çekeceğiz. Hafriyatlarla ilgili önlemi alacağız’ dedi. Bu sorunları çözmek yetmez bunların mutlaka hesabının sorulması lazım. AKP’li gelecek olan belediye başkanı asla ve asla Melih Gökçek’e hesap soramaz. Ancak uygulamaları değiştirir, fıskiyeyi kaldırır, Ankara’nın ile alakası olmayan dinozoru kaldırır. Bu mudur Ankara.

Haberin Devamı

BÜTÇENİN YÜZDE 25’İ ANKAPARK’A HARCANDI

Ankara’nın altından Ankara Çayı akıyor, üstü kapatılmış. Dünyada içinden nehir geçmeyen Başkent yok. Eskişehir örneğini hep veriyoruz. Eskişehir de üstünü kapatabilirdi şimdi 81 ilden turistler gidip görüyor. Bizim kültürümüzle hiç alakası olmayan robotlarla, dinozorlarla bir Ankapark’a Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesinin yüzde 25’i harcandı. Havaalanına metro yokken buraya bu para harcanır mı? Yüzde 25’ini harcadılar ama ortada bir şey yok. 15-20 gündür hiçbir faaliyet yok. Duvarlara yapıştırdıkları milyonlarca liralık straforlar sökülmeye başladı. Tam bir ucube. Ankara’yı böyle yaşatamazsınız.”

CHP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI HERKESİ KUCAKLAYACAK BİRİ OLMALI

CHP Ankara İl Başkanı Keskin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve 6 Ocak’taki kongrede tekrar aday olacağını belirterek, “2019 yılında belediye başkanlığına ya da milletvekilliğine aday olmayacağım. Hedefim, Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını, İl Başkanı olarak Genel Başkanımın önüne koymak” dedi.
Ankara’nın 23 ilçesinde(Çankaya ve Yenimahalle dışında) belediye başkanı adaylarını erken açıklamak istediklerini kaydeden Keskin, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı profili için ise, “Gelecek adamın dürüstlüğünden yana en ufak bir şüphe istemiyoruz. Herkesi kucaklayacak birinin olması lazım. Yüzde 52’yi referandumda yakalamış bir Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlerde yüzde 51 ile bir belediye başkanı çıkarabilecek güçte. Seçim dönemlerinde insanların üzerinde mutabakat sağlayacağı bir isim çıkacaktır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!