Rağbet çok bilet yok

Güncelleme Tarihi:

Rağbet çok bilet yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 00:36

Koronavirüs salgını nedeniyle, geçen yıl mart ayında seferlerine ara verilen Turistik Doğu Ekspresi, yaklaşık 21 ay sonra yeniden rayda. Ankara’dan başlayıp Kars’ta biten masalsı yolculuğu deneyimlemek isteyenler ise bir sonraki sefere bilet bulamıyor. Hürriyet Ankara, ‘Bilet almak için ne yapmalıyız’ sorusunu TCDD yetkililerine sordu. İşte yanıtı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi, pandemi nedeniyle geçen yıl mart ayında seferlerine ara verdi. Trenle seyahat etmeyi sevenlerin dört gözle beklediği Turistik Doğu Ekspresi, 21 aylık aranın ardından çarşamba günü yeniden ilk seferini yaparak bin 300 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 31.5 saatte tamamlayarak Kars’a ulaştı. Nostaljik hatta seyahat etmek isteyen ise sürekli bir sonraki sefere nasıl bilet alınacağını ve sefer saatlerini sorguluyor. Hürriyet Ankara’ya konuşan TCDD yetkilileri, biletlerin 30’ar günlük periyotlarla açıldığını ve önceki gün itibarıyla seferlerin 14 Ocak’a kadar dolu olduğunu söyledi. ‘Bilet almak için ne yapmalıyız’ sorusunun yanıtı ise şöyle:

Rağbet çok bilet yok


BİLET NASIL ALINIR?

Turistik Doğu Ekspresi biletleri, TCDD’nin e-bilet sayfasından 30’ar günlük periyotlarla satın alabiliyor. Örneğin 2 Şubat Çarşamba gününe bilet almak isteyen bir kişi 2 Ocak tarihi itibarıyla bu bileti alabiliyor. Biletler gidiş tarihinden 30 gün önce satışa sunuluyor ve TCDD’nin sitesinden devamlı takip edilerek bilet alınabiliyor. Bir kompartımanda tek kişi gitmek isterse bin 300 TL ödemek durumunda olurken aynı kompartımanda iki kişi seyahat etmeyi tercih ederse bu ücret ikiye bölünerek kişi başı bilet 650 TL’den satılıyor.

Rağbet çok bilet yok


BİLET ARAYIŞI SOSYAL MEDYADA

Haberin Devamı

Turistik Doğu Ekspresi’ne bilet bulamayanların bilet arayışları sosyal medya paylaşımlarına da yansıdı. Trene bilet bulmakla marsa bilet bulmak arasında bir fark olmadığını söyleyen de var, internette bilet alma taktilerini araştıran da. İşte Twitter’a yansıyan bazı tweet’ler.
-@sumeyrameydanci: Turistik Doğu Ekspresi biletleri tükenmiş 14 Ocak tarihine kadar, normal olanda bile örtülü kuşetlide yer yok.. Üzdü.
-@dncfd: Turistik Doğu Ekspresi açılıyormuş ama ne açılış. Bilet fiyatlarını geçtim hangi ara bütün biletler satılmış anlamadım... #DoğuEkspresi
-@emre_dersinn: Doğu Ekspresi’ne bilet bulmakla marsa bilet bulmak arasında hiç bir fark yoktur bence.
-@Mrdeleven: Doğu Ekspresi’ne bilet bulmak neden bu kadar zor?
-@elifmigokcen: Ankara-Kars Doğu Ekspresi bilet alma taktikleri enter.
-@Tarumasi2: Doğu Ekspresi’ne bilet arıyorum fazla bileti olan varmı? Bu son çağrı bu bir sinyal değildir.
-@lehrerinn55: Doğu Ekspresi için bilet almayı başaranlara helal olsun.

31.5 SAAT SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Ankara-Kars arasında bin 300 kilometrelik parkuru 31.5 saatte tamamlayan Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan çarşamba ve cuma günleri saat 15.55’te hareket ediyor. Kars yönünden ise cuma ve pazar günleri saat 22.20’de Ankara’ya doğru yola çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME!