Pursaklar’ın yeni başkanı Ertuğrul Çetin

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar’ın yeni başkanı Ertuğrul Çetin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2019 09:29

Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden AK Parti Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz’ın yerine yeni başkan olarak AK Parti Meclis Üyesi Ertuğrul Çetin seçildi.

Haberin Devamı

Pursaklar Belediye Meclisi, yeni belediye başkanının seçimi için dün olağanüstü toplandı. MHP ve İYİ Parti’nin aday göstermediği seçim için AK Parti Ertuğrul Çetin’i aday gösterdi. AK Parti Meclis Üyesi Bayram Yüksel de adaylığını açıkladı. Adayların açıklanmasından önce AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ile AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da AK Partili Meclis üyeleriyle bir araya geldi.
İlk yapılan seçimde Ertuğrul Çetin 19, Bayram Yüksel 6 oy aldı, 6 oy ise geçersiz sayıldı. İlk turda adaylar 21 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Bayram Yüksel adaylıktan çekildi. Yapılan ikinci tur oylamada da 21 oy çıkmayınca üçüncü tura gidildi. Salt çoğunluğun yeterli olduğu üçüncü turda tek aday olarak seçime giren AK Partili Ertuğrul Çetin 30 Meclis üyesinden 21'inin oyunu alarak Pursaklar’ın yeni belediye başkanı oldu. Yeni Başkan Ertuğrul Çetin, 2014-2019 arasında Pursaklar Belediye Başkanvekili görevinde bulunuyordu. Pursaklar Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin 23, MHP’nin 5, İYİ Parti’nin 3 meclis üyesi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!