Puanları içerde topladı

Güncelleme Tarihi:

Puanları içerde topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2019 17:26

Ankara’da 6 galibiyet, 5 beraberlik elde eden sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı açıldıktan sonra çıktığı müsabakalarda sadece bir kez yenildi. Başkent ekibi dış sahada 17 puan kazandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü 2018-2019 sezonunu 40 puanla 13. sırada tamamlarken, iç saha performansıyla öne çıktı. Sarı-lacivertliler, Ankara’daki saha sorunu nedeni ile 3 iç saha maçını Kayseri ve Afyon’da oynamasına rağmen, 23 puan toplamayı başardı. Fikstür gereği iç sahada 17 maç oynayan Ankaragücü; 6 galibiyet, 5 beraberlik aldı. 6 kez de yenildi. Dış sahada 17 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 yenilgi sonrası 17 puanı hanesine yazdırdı.
Süper Ligde en iyi iç saha performansını 43 puan toplayan Galatasaray, en iyi dış saha performansını ise 32 puan alan Medipol Başakşehir elde etti.

TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Süper Lig’de 2018-2019 sezonunda 18 takımdan 13’ü teknik direktör değişikliğine giderken, Ankaragücü de bu furyada ilk sıralarda yer aldı. Akhisarspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Bursaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Göztepe, Kasımpaşa, İstikbal Mobilya Kayserispor ve MKE Ankaragücü’nde teknik direktör ayrılıkları yaşandı. Bu takımlardan Akhisarspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Fenerbahçe, Göztepe, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü iki kez “teknik müdahale”de bulundu. Ankaragücü sezona İsmail Kartal ile başlarken ilk yarının son maçına Bayram Bektaş ile çıktı. Sarı-lacivertliler, ikinci yarının başında takımı teslim ettiği Mustafa Kaplan ile sezonu tamamladı. Teknik direktörlerden Mesut Bakkal, Tamer Tuna, Bayram Bektaş ve Kemal Özdeş, bu sezon iki farklı takımın kulübesinde yer aldı.

HIRÇIN BİR SEZON GEÇİRDİ

Süper Lig’de 2018-2019 sezonunu Trabzonspor ve Medipol Başakşehir kırmızı kart görmeden tamamlarken, Ankaragücü’nde oyuncular 86 kez sarı kart, 4 kez de kırmızı kart ile cezalandırıldı. Sarı kart istatistiklerinde ilk sırada Atiker Konyaspor yer aldı. Hakemler, 34 maçta sarı kartını 87 kez Atiker Konyasporlu oyunculara gösterdi. Atiker Konyaspor’un ardından MKE Ankaragücü 86, Beşiktaş 85, Galatasaray ve Fenerbahçe 84’er, Akhisarspor 82 sarı kartla sıralandı.

4 PENALTIDAN BİRİ KAÇTI

Süper Lig’de 2018-2019 sezonunda hakemler, 121 kez penaltı kararı verdi. İlk kez Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin uygulandığı sezonda oynanan 306 maçta 121 penaltı kararı verilirken, kullanılan atışların 84’ünde top filelerle buluştu. Geçen sezon hakemler, 108 kez beyaz noktayı göstermişti. Bu sezon ligde en fazla penaltı kazanan takım ise 12 kezle Kasımpaşa oldu. İlk yarıdaki performansını ikinci devreye taşıyamayan Kasımpaşa, 12 penaltının ancak 7’sini gole çevirebildi. İstanbul ekibi, 12 penaltı atışının 11’ini ligin ilk devresinde kullandı. Lehine en az penaltı kararı çıkan takım ise Kayserispor (4) oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!