Psikolojik olarak zorlu süreçteyiz

Güncelleme Tarihi:

Psikolojik olarak zorlu süreçteyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2020 22:34

Sarı-lacivertli ekibin Başkan Fatih Mert, zor şartlarda mücadele ettiklerini belirtip, “Ankaragücü’nün yeri burası değil. Bundan sonraki haftalar artık bizim için başlangıç olacak. Hakemlerden adil yönetim bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Ligin 7. haftasında, Galatasaray’a deplasmanda 1-0 yenilen Ankaragücü’nde moraller bozuk. Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Fatih Mert, hakemlerden adil yönetim istediklerini söyledi.
Mert, mücadelenin ilk yarısında hakem yönetiminin adil olmadığını düşündüklerini belirtip şöyle konuştu:
“Öncelikle İzmir’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Futbol konuşmak zorunda kaldığımız için üzgünüm. Bizim hafta içi Kovid-19 testi pozitif çıkan futbolcularımız vardı. 7 futbolcumuz maalesef pozitifti. Negatife dönmedi ve bu maçta oynayamadılar. Alper Potuk kart cezalısı olduğu için oynayamadı. 9 futbolcu eksik gelmek zorunda kaldık. Gelen arkadaşlar da burada elinden gelen çabayı, gayreti gösterdi. Galatasaray gibi güçlü bir takım karşısında puan almayı hedeflemiştik.”

BİZE KARTLAR KOLAY GÖSTERİLİYOR

“Yenildiğimiz için üzgünüz. Ankaragücü’nün yeri burası değil. Diğer takımlardan 2 maç eksiğimiz var. Bundan sonraki haftalarda artık bizim için başlangıç olacak. İlk yarıdaki hakem kararlarının çok adil olmadığını düşünüyorum. Bize maalesef çabuk sarı kart gösteriliyor. Futbolcularımız sarı kart görünce ister istemez daha dikkatli oynamak zorunda kalıyor. Atılmamak için oynamak zorunda kalıyorlar. Biz bunu 2 hafta önce Rize deplasmanında da yaşadık. İkinci yarıyı 10 kişi oynamak zorunda kaldık. İlk yarıda Atakan’ın bir pozisyonu var. Ben tam bilmiyorum ama arkadaşlar penaltı olabilir diyor. Biz adil yönetim olsun istiyoruz çünkü zor şartlarda mücadele ediyoruz. Özellikle buraya çok zor şartlarda geldik. Bundan sonrası için inşallah hakemler biraz daha dikkatli olsun istiyorum.”

Haberin Devamı

SEZON BAŞLANGICI HAYAL KIRIKLIĞI

Süper Lig’deki ilk 5 maçında 1 puan alabilen Ankaragücü, tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birine imza attı.
Süper Lig’de 2 maçı eksik bulunan başkent temsilcisi, 7. hafta maçında Galatasaray’a deplasmanda 1-0 mağlup olarak kötü gidişatı durduramadı. Ligde 52. kez mücadele eden sarı-lacivertliler, tarihinde ilk 5 maç sonunda 4. defa 1 puanda kaldı. Daha önce 1962-1963, 1999-2000 ve 2011-2012 sezonlarında ilk 5 maçta 4 yenilgi, 1 beraberlik alan Ankaragücü, bu kötü istatistiğine 2020-2021’de yenisini ekledi.

GALİBİYETSİZ 10. SEZON

Ankaragücü, ligdeki ilk 5 maçında galibiyet alamadığı 10. sezonunu yaşadı. Sarı-lacivertliler, 1959, 1962-1963, 1964-1965, 1997-1998, 1999-2000, 2005-2006, 2006-2007, 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarının ardından 2020-2021 sezonunda da ilk 5 maçında rakiplerine üstünlük sağlayamadı.

KAZANAMAYAN TEK TAKIM

Ankaragücü, Süper Lig’de şu ana kadar galibiyet alamayan tek takım konumunda bulunuyor.
Bir haftayı bay geçen, Atakaş Hatayspor maçı da Kovid-19 nedeniyle ertelenen sarı-lacivertliler, 1 puanla son sırada yer alıyor.

3 MÜSABAKADA GOL ATAMADI

Başkent ekibi, bu sezon sahaya çıktığı 5 maçın 3’ünde gol atamadı. Galatasaray’a 1-0 kaybeden sarı-lacivertliler, Sivasspor’la 0-0 berabere kalmış, Kayserispor’a da 1-0 yenilmişti. Ankaragücü, Ç. Rizespor’a 5-3, BŞB Erzurumspor’a ise 2-1 kaybettiği maçlarda gol bulsa da puan almayı başaramadı.
Ankaragücü ligin 8. haftasında Fatih Karagümrükspor ile kendi sahasında karşılaşacak.

Psikolojik olarak zorlu süreçteyiz


BAŞKAN VEKİLLERİNE ZİYARET

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekillerine nezaket ziyaretinde bulundu.
Başkan Mert ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal’ı, AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse’yi, CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu’nu, MHP Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan’ı ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker’i parti gruplarında ziyaret etti.

ÖNEMLİ BİR MARKA

Başkan Fatih Mert, grup başkan vekillerine Ankaragücü’ne gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, “110 yıllık camiamızın Ankara için ne kadar önemli bir marka olduğunu kıymetli başkan vekilleriyle istişare ettik. Ankaragücümüzün hem Ankara, hem de Türkiye için çok önemli bir konumda olduğunu bir kez daha fikir birlikteliği ile dile getirdik. Kendilerine kulübümüze vermiş oldukları desteklerden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mert, grup başkan vekillerine arkasında isimlerinin yazılı olduğu Ankaragücü forması hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!