Psikolojik korkuyu eritmeye çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Psikolojik korkuyu eritmeye çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2020 15:15

Tecrübeli teknik adam, diğer kulüplerdeki test sonuçlarıyla ilgili olumsuz haberlerin moralleri bozduğunu belirtip, “Bu olayların duyulması endişeye yol açtı. Biraz daha ilerlemiştik şimdi geriye dönüş gibi oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süper Lig takımlarından MKE Ankaragücü, 12 Haziran’da başlaması planlanan lig için hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, koronavirüs önlemleri kapsamında, yapılan ikinci testlerinin ardından, Beştepe Tesisleri’nde çalışmalarına devam ederken, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akçay, koronavirüs testleri pozitif çıkan takımlardan gelen haberlerden sonra, “Bizim gibi talihsiz olaylar yaşayan kulüplerimiz var. Kasımpaşa, Fenerbahçe, Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve daha önce de Galatasaray kulübümüz bunları yaşadı. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu bizim işimizin de riskleri diyelim. İyi başladık, artık psikolojik olarak bazı travmaları yavaş yavaş eritmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 BAZI OYUNCULARIN KORKUSU ARTTI 


Mustafa Reşit Akçay, yaşanan olayların kendilerini zor duruma soktuğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Bu olayların da duyulması endişeye neden oldu. Biraz daha yol almıştık, şimdi geriye dönüş gibi oldu. Psikolojik olarak bazı oyuncularımızın korkusu biraz daha arttı ama telafi etmeye çalışacağız. Gerekirse yardım alacağız. Türkiye Futbol Federasyonu’nun talimatlarını zaten kulüp olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olacağız inşallah. Müsabakalara hazırlık sürecimiz devam ediyor. Oyuncularımızın ikinci testlerinin negatif çıkması psikolojilerini iyi duruma getirdi. Oyun temaslı bir oyun. Sonuçta bir grup oyunu oynuyoruz. Rakibe üstünlük sağlamak için temas etmek zorundasınız. Bu korkuları yenmek için erkenden başlamak istedik. Burada bütün kulüp çalışanlarını kontrol altında tutuyoruz. Oyuncuları güven ortamına sokmaya çalışıyoruz. Talimatları uygulamak çok zor ancak sağlık için bu talimatları yerine getirmeye çalışıyoruz.


FATY’YE ÖZEL ÇALIŞMA UYGULANIYOR 

İlk test sonuçları pozitif çıkan Faty ile ilgili özel bir çalışma uyguluyoruz. Faty’nin gruba dahil olması psikolojik olarak zor olacak. Ona özel antrenmanlar uygulayacağız. 14 günlük karantina sürecini tamamladıktan sonra aramıza katılacak. Oyuncuya siz bir saha disiplini uygulamalısınız. Oyuncu bunları yapmayı reddederse sizin otoriteniz sorgulanır. Bu sefer çalışma yapamazsınız. Oyuncularla olan diyaloglarımızın zamanla iyileşeceğini düşünüyoruz. Kuvvet çalışmalarında halterleri oyuncuların gözünün önünde dezenfekte ediyoruz ve eldiven veriyoruz. Burada güven duygusunu oluşturmaya çalışıyoruz. Yaptığımız konuşmalarda doktorumuz bizimle birlikte oluyor, antrenmanlardan önce oyuncularla konuşuyor. Onları psikolojik olarak geliştiriyor. Hala evden su getiren futbolcularımız var. Biz buna saygı gösteriyoruz. Bu kendine ait bir rahatlama önlemi. Sosyal mesafeyi bir hafta içinde kaldıracağız. Saunamızı kapattık. Soğuk havuz yerine büyük kovalar kullanıyoruz. Psikolojinin tam olarak ne zaman düzeleceğini takip ediyoruz.

Haberin Devamı


BİZLER BİLİM KURULUNA GÜVENİYORUZ


Biz Sağlık Bilim Kurulu’na güveniyoruz. Bize 'Burada bir şey olmaz' diyorlarsa gidip oynayacağız. Bu konuyu nasıl konuşacağımıza karar vermeliyiz. Biz küme düşme hattında bir takım olduğumuz için bizim açıklamalarımızı başka yöne çekiyorlar. Bu işin başından beri olaya insan sağlığı açısından baktık. Bu eleştirileri doğru bulmuyorum. Maçlar oynanırsa oynayacağız. Biz ağlak bir durum oluşturmuyoruz. Futbol Federasyonu başkanı, ekonomik açıdan bakmadığını söyledi. Bu maçlara sosyolojik açıdan da bakılmış olabilir. Yarın futbol oynanıyorsa siz de sokakta maske takıp hayatınıza dönebilirsiniz mesajı da verilmiş olabilir. Şeytanın avukatlığını yaparsanız bu işin içinde maddi durumların olduğunu düşünürsünüz. Tüm bunlara rağmen bizim ülkemiz çok güçlü. İnsan sağlığı her şeyden daha önemli. Her kulüpte yüksek vicdanlı yöneticiler var. Bu süreçte vicdan galip gelecektir. Ligimizi kaliteli hale getiremedik, kalitesini yükseltemedik. Burada sadece Federasyon başkanı suçlu değil.

Haberin Devamı


BENİM DÜŞÜNCELERİM HEP AYNI


Trabzonspor’un şampiyon olmasını istemesi ile ilgili düşüncelerinin aynı olduğunu yineleyen Akçay, Trabzonspor’un ölünün sırtına basarak kupa almak isteyen bir camia olmadığını belirtip, şöyle konuştu:
“Trabzonspor’u gerçekten seven bir insan bunu istemez. Şampiyonluk bir insanın hayatından daha mı önemli? Bir insan eğer yaşayacaksa ben antrenörlük yapmayayım. Dünya çok keyifli bir yer ancak ölüm gerçeğini unutmamak lazım. Neden mücadele ediyoruz? Ölene kadar sağlıklı ve güzel bir yaşam sürmek için mücadele ediyoruz.”

Psikolojik korkuyu eritmeye çalışıyoruz

Ankaragücü Teknik Direktörü Akçay, federasyonun talimatlarını yerine getirme gayretinde olduklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!