Protez kol için kitap yazdı

Güncelleme Tarihi:

Protez kol için kitap yazdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 23:59

Kahramankazan’da yaşayan Meltem Bilgin (28), 2016’nın haziran ayında yakalandığı ‘Ewing Sarkomu’ denilen kemik kanseri hastalığı nedeniyle 2020’de sağ kolunu kaybetti.

Haberin Devamı

Yakınları, Bilgin’in kaybettiği kolunun yerine protez alabilmek için kendi aralarında 60 bin TL topladı. Toplanan para ile basit fonksiyonlu bir protez kol siparişi verildi. Ömür boyu ihtiyacını karşılayacak, daha fonksiyonlu protezin yaklaşık 250 bin TL olduğunu öğrenen Bilgin, bu parayı karşılayabilmek için hayat hikâyesini konu alan bir otobiyografi kitabı kaleme aldı. Bilgin, 1 yıllık çalışma sonucu bastırabildiği ‘Bir Bezelye Tanesi’ adlı kitabından elde edeceği gelir ile kendisine protez kol almayı amaçlıyor.

Protez kol için kitap yazdı


KESİLMEDEN ÖNCE SARILMAK İSTEDİM

“Ömür boyu ihtiyacımı karşılayacak protez koluma kavuştuğumda küçük bir nesneyi tutup, taşıyabileceğim” diyen Bilgin yaşadığı süreci ise “O günlerde ‘kolum kesilecek’ diye sevdiklerime son kez sıkı sıkı sarılmak istedim. Sonra bunun boşuna olduğunu anladım. Çünkü sarılmak kollarla olan bir iş değilmiş. Sevgiyle, kalpten ve ruhen de sıkıca sarılabilirmiş insan. Kesilen kolumu üzülmemek için hastanede bıraktım. 2020’nin mart ayında kolum kesildi, pandemi döneminde küçük notlar alıp, yaşadıklarımı kitaplaştırdım” cümleleriyle anlattı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!