Profesyonel çıraklar mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Profesyonel çıraklar mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 15:47

TOBB, ATO, İŞ-KUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aktarlar Derneği’nin ortak yürüttüğü, profesyonel çırak yetiştirme kursu ilk mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi’nde yapılan törende öğrenciler sertifikalarını aldı. Profesyonel çırak yetiştirme amacıyla başlatılan eğitimde kursiyerler; domatesin çeşitlerinden zayıflama ürünlerine, vitrin düzenlemeden ödem giderici bitkilere kadar çeşitli konular hakkında uzmanlardan ders aldı. Çırak adayları; diksiyon dersiyle birlikte kişisel bakım, müşteriyi anlama ve iletişim, ilk yardım dersleri de gördü. İşsiz gençlere öncelik tanınan programda, mezun olan öğrencilere iş imkanı da sağlandı. 

PİYASADAKİ AÇIK KAPANACAK

Aktarlar Derneği Başkanı Mert Ünyazıcı, çırakların tam donanımlı hale gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Öğrencilerimizin, ne kadar özverili bir şekilde çalıştıklarını biliyoruz. Kurs sayesinde 2 yılda edinebilecekleri bilgiyi 3 ayda öğrendi. Profesyonel birer çırak oldular. Artık müşterinin isteklerini karşılayacak kapasitedeler. Türkiye’de ilk defa böyle bir adım attık. Diğer meslek dallarına da örnek olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!