Prematüre bebeğe online takip

Güncelleme Tarihi:

Prematüre bebeğe online takip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2020 22:48

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanesi, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler gereği prematüre bebeklerini göremeyen aileler için ‘bakım ünitesinden online görüşme’ imkânı sağlıyor. Şimdi aileler, kameradan da olsa bebeklerini görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi(SBÜ) Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, koronavirüs salgını nedeniyle prematüre(gelişimini tamamlayamayan) bebeklerini göremeyen aileler için özel bir uygulamayı hayata geçirdi. Online görüşme imkânı sayesinde daha önce emzirmek için günde yarım saat bebeklerini görebilen anneler, hemşiler vasıtasıyla cep telefonundan uzun süre hasret giderebiliyor. Babalar ve diğer aile üyeleri ise uzaktan da olsa bebekleriyle zaman geçirme fırsatı buluyor. Online görüşmelerde bebeklerinin sağlık durumuyla ilgili bilgi alma imkânı da bulan ailelere, bir yandan da prematüre bebek bakımıyla ilgili eğitimler veriliyor. Hürriyet Ankara’ya konuşan SBÜ Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, uygulamayla ilgili şunları söyledi:

Prematüre bebeğe online takip


PREMATURE AKADEMİSİ EĞİTİMİ

“Bu bebekleri(prematüre) yaklaşık 3-6 hafta arasında hastanemizde misafir edip büyütüyoruz, iki kilograma gelince taburcu ediyoruz. Bebeklerin, taburcu edildikten sonra da güzel bir bakım almaları gerekiyor. Ebeveynlerin de bu konuda eğitimli olması gerekiyor. Bu nedenle Premature Akademisi adlı bir eğitim programı başlattık. Bu eğitim programları haftanın her günü devam ediyor.

Prematüre bebeğe online takip


UYGULAMA ANNELERİ RAHATLATIYOR

COVID-19 pandemisi sürecinde aldığımız önlemler kapsamında sadece anneleri yarım saat bebekleriyle buluşturabiliyoruz, babaları ve kardeşleri ise alamıyoruz. Ailelerimizi, bebekleriyle online buluşturamaya başladık. Şehir dışından gelen aileler de bu sayede bebeklerini görmüş oluyor. Anne, dışarıda COVID pozitif olursa da bebeğini ziyaret edemediği için bu şekilde görüşebiliyor. Yine anneler, evlerine gittiklerinde bebeklerine nasıl bakılıp nasıl sahiplenildiğini de bu uygulama sayesinde görebiliyor. Bebeklerine annelik eden hemşirelerimizi görünce, bebeklerine sahip çıkıldığının farkına varıyorlar. Bu onları çok rahatlatıyor.”

Prematüre bebeğe online takip


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!