Pozitif futbolu öne çıkaracağız

Güncelleme Tarihi:

Pozitif futbolu öne çıkaracağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 16:41

Geçen sezon şampiyon olan kadroda önemli bir değişimin yaşandığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Biten 15 transferimiz var. 1 ya da 2 oyuncu almayı planlıyoruz. Kaliteli, güçlü ve iddialı bir takım olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2022-2023 sezonun ilk haftasında Konyaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak olan MKE Ankaragücü’nde; yönetim, teknik kadro, oyuncular ve taraftarlar büyük bir heyecanla, yarın ki maçın başlama saatini bekliyor.
Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Spor Toto 1. Lig’i şampiyon tamamladıklarını, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e döndüklerini belirtip, “Yeni bir lig, yeni bir kulvar ve yeni bir heyecan. Tüm camia için yeni bir dönem başlıyor. Hedefimiz, bu büyük armaya yakışır şekilde mücadele etmek ve camiayı sevindirmek. Bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

SAVUNMAYI VE HÜCUMU HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Sezon bitiminden sonraki süreci; yeni yapılanma, kadroyu oluşturma ve kamp çalışmaları ile geçirdiklerini, yarından itibaren tüm bunların sonuçlarının alınacağı sahaya çıkacaklarını aktaran Dalcı, şunları söyledi:“Önümüzde uzun bir yol, zorlu bir maraton var. Biz buna en iyi biçimde hazırlanmaya çalıştık. Futbolcularımıza ve camiamıza güveniyoruz. Taraftarımızın vereceği destek bizim itici gücümüz olacak. Onların desteğine yüzde yüz güveniyoruz. Hepimizin biraz sabırlı olması gerekiyor. Yaz transfer döneminde 15 oyuncuyu kadromuza kattık. Güçlü bir takım olduk. 1 ya da 2 oyuncu alma planımız var. Savunma ve orta saha için transfer düşüncemiz mevcut. Coşkulu, pozitif, mücadeleci futbol oynayan, oyuna ve topa hakim olan, sürekli gol arayan bir takım oluşturduk. Müsabaka içinde yeri geldiğinde savunmayı, yeri geldiğinde de hücumu birlikte yapan bir takım oluşturmaya, modern futbolun gereklerini yerine getirmeye uygun bir takım yapmaya çalışıyoruz. Kaliteli ve yetenekli oyunculara sahip bir takımız. Elimizde potansiyeli olan oyuncularımız da var. Sahada onlara görev vermek ve oları kazanmak adına ‘pozitif futbolu’ biraz daha sık tercih etmemiz gerekiyor. Ankaragücü’nde bu sezon takip edilmesi gereken, ön plana çıkmasını umut ettiğimiz 4-5 oyuncu var.”

Haberin Devamı

İZLENEN VE TRANSFER LİSTESİNDE OLAN İSİMLER

“Yeni sezon kadrosunun oluşturulması 2 senelik bir çalışmanın ürünü. Sezon bitiminden bugüne kadar geçen kısa sürede 15-16 transfer yapmak gerçekten kolay bir durum değil. Biz, sezona aşağı yukarı takımın yüzde 60-70’inin transferini yapıp hazırlık dönemine başladık. Transfer listesiyle ilgili çalışmanın önceden başlamış olması, hazır bir liste üzerinden gitmek işimizi kolaylaştırdı, elimizi güçlendirdi ve rahatlattı. Aldığımız oyuncuların hepsi daha önceden izlediğimiz, bilgi sahibi olduğumuz ve sürekli kadromuzda tutmak istediğimiz ya da aramızda olmasını istediğimiz arkadaşlardan. Bizim için zor, stresli ve uzun bir dönemdi ancak net, sorunsuz ve doğru bir biçimde üstesinden gelmesini bildik.”

Haberin Devamı

RAKİP SEZONU ERKEN AÇIP ÜÇ MÜSABAKAYA ÇIKTI

“Sezonun ilk haftasında yarın Konyaspor ile kendi evimizde karşılaşacağız. Lig, 2,5 aylık bir aranın ardından nihayet başlıyor. Konyaspor geçen sene doğru işler yapan, sezonun sonuna kadar iyi mücadele eden güçlü bir takımdı. Bunun da karşılığını ligde elde ettikleri derece ile aldılar. Bu sene de doğru takviyeler yaptıklarını düşünüyorum. Daha da güçlendiler. Taraftarımız önünde oynayacağımız maçta tüm gücümüzle sahada olacağız. 3 puanı alıp, lige galibiyetle başlamak için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Konyaspor, Avrupa kupaları nedeniyle sezonu daha erken açtı. 3 resmi maç oynadılar. Bu bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Dezavantajları şu olabilir. Biraz daha yorgun çıkabilirler maça. Dolayısıyla nereden baktığınız çok önemli ancak bana göre kendi sahamızda oynayacağımız için biz avantajlıyız. Biz, teknik kadro ve oyuncular olarak tüm gücümüzle sahada olacağız. En büyük gücümüz Ankaragücü’nün taraftarıdır. Bize güç katmaları adına, herkesi yarın ki maça davet ediyoruz. Sonuna kadar, maçın son düdüğüne kadar bizi koşulsuz desteklemelerini istiyoruz.”

Haberin Devamı

2 OYUNCU GÜNDEMDE

Yaz transfer döneminde şu ana kadar 15 oyuncuyu Beştepe’ye getiren Ankaragücü, 2 transfer daha yapmayı planlıyor.
Sarı-lacivertli ekibin gündeminde olan isimler Portekizli oyuncu Pepe ile Türkiye kariyerinde, Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giyen Tolga Ciğerci.Ankaragücü’nün, Olympiakos’un 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Pedro Filipe Figueiredo Rodrigues’i (Pepe) kiralık olarak kadrosuna katmak için görüşme yaptığı öğrenildi.Pepe, geçen sezonu Portekiz Ligi’nin Famalicao takımında tamamlayıp sezon bitince Olympiakos’a döndü.Ön libero mevkiinde görev yapan Pepe, kariyeri boyunca 220 maça çıktı, 17 gol ve 18 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

Pozitif futbolu öne çıkaracağız

MAÇ ÖNCESİNDE MORAL YEMEĞİ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sezonun ilk maçı olan Konyaspor karşılaşması öncesinde, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolcular ve ailelerini, akşam yemeğinde bir araya getirdi.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte konuşan başkan Faruk Koca, yeni sezon öncesi teknik heyet ve futbolculara başarılar diledi.Ankaragücü, yarın saat 21.45’de Konyaspor ile Eryaman Stadı’nda Spor Toto Süper Lig’deki sezonun ilk maçına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!