Popülasyon kontrolü için ortak çalışma

Güncelleme Tarihi:

Popülasyon kontrolü için ortak çalışma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2021 23:47

Ankara’da hayvan refahını arttırmak için 10 ilçeyi kapsayan bir projeyi hayata geçireceklerini belirten AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, “Ankara’da kısırlaştırma seferberliği başlatacağız. Popülasyon kontrolü hayvanlar için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Başkent’te hayvan refahını esas alan, hayvanseverlerin beklentilerini karşılayacak bir uygulama projesini başlatacaklarını söyledi. Projenin ilk etapta Ankara’nın 10 ilçesini kapsayacak bir çalışma olacağını belirten Yıldız, çalışmayla ilgili Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi:

KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ

“Hayvansever derneklerle, üniversite kulüpleriyle, belediyelerle, ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantılar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. En iyisini yapmak için ortak bir noktayı bulma amacındayız. Bu kapsamda Ankara’da kısırlaştırma seferberliği başlatacağız. Popülasyon kontrolü hayvanlar için çok önemli. Şu anda kısırlaştırma sayıları Ankara’da oldukça az. Popülasyon kontrolü olmadığı için zaman zaman hepimizi üzen olaylarla da karşılaşıyoruz.

Popülasyon kontrolü için ortak çalışma


VETERİNER HEKİMLERE EĞİTİM

Projenin ilk etabını Çubuk veya Keçiören’den başlatmayı planlıyoruz. Biz sadece belediyelerle değil İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’yle de paydaş olarak hareket ediyoruz. Örneğin Kalecik Belediyesi’nde bir veteriner hekim görev yapıyor ancak İlçe Tarım Müdürlüğü’nde altı veteriner hekim var. Biz buradaki veteriner hekimleri de projeye dahil edeceğiz. Kısırlaştırma uzmanlık gerektiren bir konu. Veterinerlik Fakültesi de bu konuda veterinerlere eğitimler verecek.”

ÇUBUK’TA YENİ ALAN PROJESİ

Projenin bir sonraki aşamasının barınma alanlarının iyileştirilmesiyle alakalı olduğunu kaydeden Zeynep Yıldız şöyle devam etti: “Hayvanların barınabileceği, yaşamlarını sürdürebileceği alanlar önemli. Keçiören bu anlamda iyi bir noktada, Sincan’da da çok güzel çalışmalar var. Bu doğrultuda iki ay içerisinde Çubuk’ta yeni bir alan yapılması projesi var. Çubuk’taki mevcut alan Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Park olarak hizmet veriyor. Buranın genişletilmesi noktasında hemen yanında eskiden çöplük olarak kullanılan bir alan var. Şu anda kullanılmıyor. Burası Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Çubuk Belediye Meclis üyelerimiz burası için önerge verdiler ancak sonuç alınamadı. Çubuk’ta en müsait alan da burası olarak gözüküyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da arazilerini veriyor ancak bölge orman alanlarıyla yan yana olduğu için yaban hayatı açısından sıkıntılar olabilir düşüncesindeyiz. İlerleyen günlerde hayvanseverlerle tekrar görüşüp ortak akılla hareket edeceğiz.”

Popülasyon kontrolü için ortak çalışma

Yıldız, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz’la birlikte yaklaşık 400’e yakın sokak hayvanına ev sahipliği yapan Çubuk Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı’ndaki köpekleri besledi. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!