Piknikler trajediye dönüşmesin

Güncelleme Tarihi:

Piknikler trajediye dönüşmesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 03:41

ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu piknik alanlarında yere atılan kibrit, sigara ve cam kırıklarının yangına davetiye çıkardığına dikkat çekerek kentlilere kirli atıklarını toplamaları çağrısı yaptı ve “Piknikler trajediye dönüşmesin” dedi.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi, Kurban Bayramı öncesi Başkentlileri olası yangın ve boğulma tehlikesine karşı uyardı. Bayram tatilinde piknik alanlarında mangal yakanların göl, baraj ve göletlerde serinlemek isteyenlerin dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, Kurban Bayramı’nda Ankara dışına çıkacak vatandaşlara ev ve iş yerlerindeki elektrik şalterleri ile su ve doğalgaz vanalarını kapatmaları uyarısında bulundu. Kurumlu, yere atılan ve toplanmayan kibrit, sigara ve cam kırıklarının da yangına davetiye çıkardığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

PİKNİKLER TRAJEDİYE DÖNÜŞMESİN

“Vatandaşların mangal ateşlerini söndürmeden bulundukları yerden ayrılmaları büyük yangınlara sebebiyet verebiliyor. Mangaldan kalan kirli atıklarını da toplamaları gerekiyor. Cam kırıkları, güneşin direkt mercek etkisi yapması sonucu yangın çıkarabiliyor. Gidilen o piknikler trajediye dönüşmesin. Tatile gitmek için evlerinden uzaklaşan vatandaşlarımız var. Bunlar da giderken prizleri kontrol etsinler, elektriği tamamen kapatsınlar.

EĞİTİMSİZ MÜDAHALE EDİLMEMELİ

Doğalgaz ile su vanalarını da kesinlikle kapatsınlar. Sonrasında istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalmasınlar. Mesire alanlarına gidildiğinde özellikle gölet ve barajların olduğu yerlerde suya girilmemesi gerektiğini ve yasak olduğunu bilsinler. Herhangi bir boğulma vakası olursa eğitim almamış kimselerin de müdahale etmemesi gerekiyor. Gittiğimiz bazı vakalarda kurtarmaya girenler de boğuluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!