Pes etmedi eğitmen oldu

Güncelleme Tarihi:

Pes etmedi eğitmen oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2021 03:15

Ankaralı 45 yaşındaki Eda Gürkaynak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nü bitirerek güzellik eğitmeni oldu. Gürkaynak, “Çocuklarımla yaşıt öğrenci arkadaşlarım oldu” dedi.

Haberin Devamı

Sincan’da yaşayan iki çocuk annesi Eda Gürkaynak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Halk Eğitimi Merkezleri'nde 2008-2009 yıllarında kuaförlük eğitimi aldı. 8 aylık eğitimin ardından kuaför ve güzellik salonlarında çalışmaya başlayan Gürkaynak, eşinin desteğiyle kuaför dükkânı açtı. Ancak Gürkaynak, 5 yıllık işletmesini maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapattıktan sonra üniversite okumaya karar verdi. 2018’de üniversite sınavına giren Gürkaynak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nü kazandı. Eğitimini başarıyla tamamlayan Gürkaynak, Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi'nde kuaför ve cilt bakımı eğitmenliği yapıyor. Gürkaynak, şunları söyledi:

Pes etmedi eğitmen oldu


GÜNDÜZ EV İŞLERİ, GECE DERS

“Sincan'dan Polatlı'ya her gün eğitime gidiyordum, gidiş-dönüş 5 saat yolda geçiyordu. Gündüz ev işleri ile uğraşıp, geceleri ders çalışıyordum. Benim çocuklarımla yaşıt öğrenci arkadaşlarım oldu. Çevremde 'nasıl gidiyorsun, nasıl dayanıyorsun' diyorlardı. Ben o zaman 'ne olursa olsun bu diplomayı alacağım, başaracağım' dedim. Ağustos 2020'de mezun oldum. Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim vermeye başladım. Burası ilk sınıfım ve ilk öğrencilerim. Benim için çok değerliler.” 

Pes etmedi eğitmen oldu

2’nci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü okumaya başlayan Gürkaynak’ın hedefi yeni bir kuaför dükkânı açmak.

BAKMADAN GEÇME!