Pedallar zafer için döndü

Güncelleme Tarihi:

Pedallar zafer için döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 22:04

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yönetiminin, Başkent Üniversitesi, Ankara Kent Konseyi(AKK) ve Türk Eğitim Vakfı'yla ortaklaşa düzenlediği ‘5’inci Geleneksel Zafer Bayramı Etkinliği’nde, AKK Ankara Bisiklet Meclisi’nden 300 bisikletçi, Ankara Kalesi'nden OSB'de yer alan Çanakkale Zaferi Anıtı'na 60 kilometre pedal çevirdi.

Haberin Devamı

‘Kurtuluşun Merkezi Anadolu’ya 1764 Bisiklet Turu’ isimli turla eş zamanlı olarak Anadolu OSB Göleti'nde 5'inci Geleneksel Balık Tutma Yarışması da gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu, 13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’ni kutlamak için gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, Anadolu OSB'de bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitleri andı.

Pedallar zafer için döndü


BU VATAN ÖYLE KOLAY KAZANILMADI

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, “Etkinliğe, 'Kurtuluşun Merkezi Anadolu'ya 1764 Bisiklet Turu' dememizin bir nedeni var. Ankara'mız, Çanakkale Savaşı'nda 1764 şehit vermiş, onların anısına '1764' diyoruz. Şehitlerimizin anısına 1764 badem ağacı diktik, ilk ağacı da rahmetli Turgut Özkaman ile dikmiştik. Buradaki mahsulümüzle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyoruz” dedi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının olağanüstü mücadelesi ile kazanıldı ülkemiz. Dolayısıyla bu toprakların kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Her karışında bir şehidimizin kanı var. Bu nedenle de bu topraklarda özgürce yaşamanın mutluluğu içinde olmalıyız” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!