Parkların martıları

Güncelleme Tarihi:

Parkların martıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 00:09

Gönüllü polislerin görev yaptığı 'Bisikletli Martı Timleri', Mogan ve Eymir göllerinin ardından bu sene ilk defa Göksu Parkı'nda da hizmet vermeye başladı. ‘Bisikletli Martı Timleri’ bu yıl 7 kayıp çocuk vakasını çözüme kavuşturdu.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 18 polisin yer aldığı, 3'erli 6 timden oluşan ve Eymir ile Mogan göllerinin çevresinde görev alan 'Bisiketli Marti Timleri'nin görev alanı, bu yıl genişledi. Bisikletli polisler, ilk kez Göksu Parkı'nda da görev yapmaya başladı. Polisler, hafta içi 13.00-21.00, hafta sonu 10.00-21.00 saatlerinde yazın yoğunluk yaşanan göllerin çevresinde asayişi sağlıyor.

Parkların martıları


GÖNÜLLÜ OLDUM

Ankara Eymir Gölü Bisikletli Martı Timi'nde görev yapan polis memuru Oğuzhan Karataş, şunları söyledi: “Çocukluğumda en çok bisiklet kullanmayı seviyordum. Martı timlerine gönüllülük esasına göre alım yapılıyordu. Küçüklükten beri bisiklet sürme hayalim, bisiklete karşı merak ve ilgim olduğu için bu timlerde gönüllü olarak görev almayı istemiştim. Ankara´da karakol memuruyken, 2019 yılında da martı timlerinin kurulacağı haberini aldıktan sonra gönüllü olarak martı timlerine katıldım."

HUZURLU İSTİRAHAT
 
Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı olarak çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Karataş, bu yıl toplam 7 kayıp çocuk vakasını çözüme kavuşturduklarını kaydetti. Karataş, kayıp çocuk vakaları dışında, genel bilgi toplama, çevreye rahatsızlık verenler ve gürültü konularında çalışmalar yürüttüklerini belirterek, vatandaşın daha huzurlu istirahat etmesi için çalıştıklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!