Pandemiyle ikiye katladı

Güncelleme Tarihi:

Pandemiyle ikiye katladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2021 00:50

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne geçen yıl 753 hayvan sahipleri tarafından bırakıldı. Önceki yıla oranla iki katına çıkan terk etme rakamları için pandemi gerekçe gösterildi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, 2020 yılında 753 hayvanın sahipleri tarafından bırakıldığı açıklandı. Terk edilen hayvanların birçoğunun petshoplardan satın alınan köpekler olduğu belirtildi. Para ile satın aldıkları hayvanları daha sonra barınağa bırakanların terk etme nedeni olarak; şehir değişikliği, komşuların rahatsız olması, maddi yetersizlikler, havlama ve tuvalet problemi, aile bireyleri ile uyuşmazlık gerekçe gösterildi. Önceki yıla oranla 2 katına ulaşan rakamlarda pandemi de etkili oldu. Merkez yetkilileri, sevgililerin birbirlerine hediye olarak aldıkları köpekleri ilişkinin bitmesiyle barınağa terk ettiklerini söyledi. Ayrıca, ebeveynlerin de çocuklarından habersiz bir şekilde köpekleri barınağa terk ettiği belirtildi. Ağırlıklı olarak yavru köpeklerin barınağa bırakıldığını ifade eden veterinerler, şunları söyledi:

Pandemiyle ikiye katladı


SADECE SEVGİ YETMEZ

Haberin Devamı

“Hayvan sahiplenmek sadece sevgi değil sorumluluk ve emek gerektiriyor. Bir hayvan sahiplendiğiniz zaman, artık evinizde sizinle birlikte yaşamaya çalışan bir canlı olduğunu, onun da kendine ait karakteri, davranış biçimleri ve rutinleri olduğunu bilmelisiniz. Sevgi hayvanlar için olmazsa olmazdır, ancak bir hayvanın tek ihtiyacı sevgi değildir. Özellikle yavru köpekler, tuvalet eğitiminden eşyalara zarar vermemeye kadar temel itaat eğitimlerini sahiplerinden öğrenmelidir. Çünkü bu tür bir ilişki köpek ile sahibi arasındaki bağı güçlendirir, köpeğin daha sosyal, sorunsuz ve apartman yaşamına daha uygun bir canlı olmasını sağlar.”

Pandemiyle ikiye katladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!