Özlem hocayla camdan cana

Güncelleme Tarihi:

Özlem hocayla camdan cana
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2021 16:56

Ankara'da görev yapan bir sınıf öğretmeni, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitimin geçici olarak sınırlandırılmasıyla evini canlı sınıf ortamına dönüştürdü.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim döneminde çektiği videolarla el ve parmak kaslarının gelişmesine yardımcı olduğu birinci sınıf öğrencilerine masallar ve günlük eşyalar üzerinden alfabeyi anlatan sınıf öğretmeni Özlem Yıldız, çıkartmalarla da dört işlemi öğretiyor. Pursaklar ilçesindeki Saray İlkokulu'nda görev yapan Yıldız, deneylerle de bilimi eğlenceli hale getiriyor. Uzaktan eğitimde öğrencilerine renkli bir ortamda ders anlatmak için çocuklarının yardımıyla çalışma odasını sınıfın rengine boyayan öğretmen Yıldız, şunları söyledi:

Özlem hocayla camdan cana


DENEYLER YAPIYORUZ

“Burası bizim ‘camdan cana’ ulaştığımız yer. Etkinliklerle canlı dersleri keyifli hale getirmeye gayret ediyorum. Çocukların matematik dersine karşı ön yargısını kırmak için öğrencilere sevimli gelen farklı materyalleri kullanıyorum. Evlerinde bulabilecekleri ya da kolaylıkla satın alabilecekleri malzemelerle deneyler yapıyoruz. Uzaktan eğitimde en büyük yardımcılarım, biri 3, diğeri 8'inci sınıf öğrencisi iki çocuğum. Öğrenciyi sevmeden uzaktan eğitim sürecinin yürütülmesi çok zor." 

Özlem hocayla camdan cana


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!