Özgürlük rampası

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük rampası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 01:17

Yenimahalle Belediyesi, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Emir Salih Can’ın(8) yaşadığı apartman girişindeki merdiven engelini ‘rampa’ ile aştı. Emir Salih artık tek başınae eve girip çıkabiliyor. Anne Serap Can, “Oğlumun kendine güveni geldi” diyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle’nin Kentkoop Mahallesi’nde SMA Tip 2 hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren 8 yaşındaki Emir Salih Can, evlerinin bulunduğu apartmanın girişinde merdiven engelinden dolayı zorlandığı için evden çıkmak istemiyordu. Emir Salih’ın imdadına, Yenimahalle Belediyesi yetişti. Ailenin başvurusu üzerine belediye ekipleri, küçük çocuğun tekerlekli sandalyesiyle evine rahatça girip çıkması için apartman girişine engelli rampası yaptı. Emir Salih, rampa sayesinde arabayla tek başına özgürce evine girip çıkma imkânına kavuştu. Belediyenin kendisine sağladığı kolaylıktan dolayı mutlu olduğunu belirten Emir Salih, “Daha önce eve girerken zorlanıyordum. Ailem kendi çabasıyla bana bir rampa yaptı ancak güzel olmadı ve düştüm. Dışarı çıkmayı çok seviyorum ama daha önce düştüğüm içinde tek başıma binanın önüne çıkmaya korkuyordum. Şu anda çok mutluyum. Başkan Fethi Yaşar’a ve burada rampayı yapan abilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özgürlük rampası


KUCAĞIMDA ÇIKARTIYORDUM

Anne Serap Can ise şunları söyledi: “Merdivenler bizim için büyük sıkıntı, hatta evin içindeki en ufak bir çıkıntı bile bizim için sorun. Emir’i tekerlekli sandalyeyle çıkaramadığım yerlere kucağıma alarak taşıyorum. Maalesef eve de o şekilde çıkartıyordum. Sonra kendi imkânlarımızla bir rampa yaptık ama Emir oradan düştü. Bu yüzden Yenimahalle Belediyesi’ne başvurduk. Sağ olsunlar gelip ölçü aldılar ve hemen yaptılar. Çok da güzel oldu. Sürekli dışarı çıkmayı istiyordu. Artık Emir evden kendisi çıkabiliyor, oğlumun kendine güveni geldi. Bu anlamda çok teşekkür ediyorum.”

Özgürlük rampası


HER TÜRLÜ İMKÂNI SEFERBER EDİYORUZ

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da daha önce de kendilerine aynı şekilde rampa talebinde bulunan vatandaşlara çözüm üreterek kolaylık sağladıklarını hatırlatarak, “Engelli yurttaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları zorlukların farkındayız bunları ortadan kaldırmak için sürekli çalışıyoruz. Onların yaşamını kolaylaştırmak adına elimizden gelen her türlü imkânı seferber ediyoruz. Engellilere yönelik hizmetlerimizin yanı sıra bizden talepte bulunan vatandaşlarımızın da yardımına koşuyoruz. Daha önce de birçok engelli yurttaşımızın apartman ve ev girişlerine rampa yaptık. Can ailesinin çocukları için rampa taleplerini de yerine getirdik. Yavrumuzun rahatça evine girip çıkmasını sağladığımız ve ailenin bu sıkıntısını çözdüğümüz için mutluyuz. Çocuğumuzun mutluluğu bizim de mutluluğumuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HASTANE ÖNÜNDE ÇORBA İKRAMI

Yenimahalle Belediyesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde her gün bin kişilik çorba ikramında bulunurak hasta yakınlarının içini ısıtıyor. Ücretsiz çorba dağıtım aracı, yılın 12 ayı sabah 06.00 ile 09.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak yaz-kış demeden çorba dağıtımı yapıyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!