Özel ekip korsan avında

Güncelleme Tarihi:

Özel ekip korsan avında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2019 15:01

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, Başkent’te sürücülerden zorla park parası talep eden, ücret ödemeyenlerin araçlarına zarar veren korsan otoparkçı ve valelerle ilgili çalışma başlattı. Ekip, yılbaşından bu yana düzenlediği operasyonlarda bin 712 şüpheliyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Ankara genelinde özellikle eğlence mekânlarının bulunduğu cadde ve sokaklarda, otomobillerini park etmek isteyen vatandaşlardan tehditle para talebinde bulunan, araçlarına zarar veren korsan otoparkçı ve valeler ile ilgili şikâyetlerin artması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, özel ekip kurarak çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip yaparak korsan otoparkçılar ile valeleri tek tek belirleyen ekiplerin yılbaşından bu yana düzenledikleri operasyonlarda bin 712 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda ruhsatsız silah, kesici ve delici alet ele geçirildi. Haklarında adli ve idari işlem yapılan zanlılardan il genelinde bu kişileri organize ettikleri belirlenen 5'i tutuklandı. Bin 707'si hakkında ise Karayolları Trafik Kanununa Muhalefet ve Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapıldı.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİYLE BAĞLANTILILAR

Yapılan incelemede korsan otoparkçı ve valelerin çoğunun birbirleriyle bağlantılı çalıştığı, kentin işlek cadde ve sokaklarını aralarında paylaştığı belirlendi. Emniyet yetkilileri, sürücüleri korsan otoparkçı ve valelere karşı uyararak, izin belgesi olmayan, zorla park parası talep eden, belediyeye veya kamuya ait boş alanları otoparka çeviren kişilere prim verilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların durumu polise bildirmesini istedi. Bu arada operasyonların artması ile vatandaşlardan gelen şikâyet sayısında azalma olduğu, birçok vatandaşın ise teşekkür mektupları gönderdiği öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!