Özdemir Asaf Çankaya'da

Güncelleme Tarihi:

Özdemir Asaf Çankayada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 12:04

Özdemir Asaf Çankaya'da

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Türkiye'nin en büyük şairleri arasında yer alan Özdemir Asaf'ın eşyalarından oluşan 'Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim; Kollarım Yetişmedi' sergisine ev sahipliği yapıyor.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Türk şiirinin kendine özgü tarzıyla en önemli kalemlerinden biri olan şair Özdemir Asaf'ın kişisel eşyaları, evrakları ve fotoğraflarından oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf “Tüm dünyayı kucaklamak istedim; kollarım yetişmediö sergisi, 17 Nisan-07 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek.
YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ
“Yaşamak değil, beni bu telaş öldürecekö, “Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmazö, “Sen bana bakma, ben senin baktığın yönde olurumö, “Bütün renkler kirleniyordu, birinciliği beyaza verdilerö dizeleriyle yediden yetmişe herkesin ezberinde yer alan şair, 1981 yılında aramızdan ayrılmıştı.
1955 yılında yayımlanan “Dünya Kaçtı Gözümeönin ardından, 1956'da “Sen Sen Senö, 1957'de “Bir Kapı Önündeö, 1961'de 'Yuvarlağın Köşeleri', 1967'de'Yumuşaklıklar Değil', 1970'de 'Nasılsın', 1975'de 'Çiçekleri Yemeyin', 1978'de 'Yalnızlık Paylaşılmaz' kitaplarına imza atan şairin ardından, 1983 yılında, arkasında bıraktığı defterlerden seçilmiş şiirlerin yer aldığı 'Benden Sonra Mutluluk' kitabı yayımlanmıştı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!