Oyuncular istemedi bileti kesildi

Güncelleme Tarihi:

Oyuncular istemedi bileti kesildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2020 01:26

Yöneticiler, Galatasaray karşılaşması öncesinde Kulusiç’e yumruk atan Rodrigues konusunda çözüm için oyuncudan özür ve savunma istedi. Diğer futbolcuların karşı çıkması nedeniyle af yolu kapanırken, skor yükünü taşıyan isim takımdan gönderildi.

Haberin Devamı

Süper Ligde kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü’nde, Portekizli oyuncu Gerson Rodrigues’in sözleşmesi, yönetim tarafından feshedildi.
Ankaragücü ile Galatasaray arasında 32. haftada oynanan önemli maçtan önce Gerson Rodrigues, takım kaptanlarından Ante Kulusiç ile tartışmış, ardından da Hırvat oyuncuya yumrukla saldırmıştı. Yaşanan bu olayın ardından, Rodrigues, kritik mücadele öncesinde kadro dışı bırakılmıştı.
Ankaragücü’nün önünde oynayacağı hayati değerde önemli iki karşılaşma olması ve ikinci yarının başında Başkent ekibine katılmasına rağmen skor anlamında takıma büyük katkı vermesi nedeniyle, Rodrigues’in affı gündeme gelmişti.
Hafta içinde bu konuyla ilgili yönetim, teknik ekip, Rodrigues, kulüp avukatı ve takım oyuncuları arasında bir dizi temas trafiği yaşandı. Portekizli oyuncunun savunması alındı. Ancak, hem yerli hem de yabancı oyucuların, olası bir affa karşı olduklarını net bir şekilde ifade etmesi sonucu, Rodrigues’in sözleşmesinin feshine karar verildi.
Bu gelişmeler yaşanırken, Rodrigues’in, yakın çevresine, ‘Ben bu takımın ilk 11 oyuncusu ve golcüsüyüm. Ben olmazsam bu iş olmaz’ diye konuştuğu öğrenildi.

11 MAÇTA OYNAYIP 6 GOL ATTI

Yönetim kurulunca yapılan açıklamada;
“Ante Kulusiç’e yaptığı saldırı sonrasında Gerson Rodrigues Galatasaray maçı kadrosundan çıkarılmıştır. Yönetim kurulumuz, tarafından olayın taraflarının ayrı ayrı beyanları alınmış ve sonrasında teknik heyet ve futbolcularımızın görüşlerine başvurulmuştur. Takım arkadaşına yapmış olduğu saldırı eylemi ve takım disiplinine uymayan davranışlarını yinelemesi sebebiyle, yönetim kurulumuz bugün aldığı karar ile Gerson Rodrigues’in sözleşmesini feshetmiştir” ifadelerine yer verdi.
Devre arasında, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’den sezon sonuna kadar kiralanan Portekizli oyuncu, çıktığı 11 maçta 6 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. Rodrigueas’in, kuzeni Gary Rodrigues’in forma giydiği Fenerbahçe ile gelecek sezon için anlaştığı ileri sürüldü.
Ankaragücü, Süper Ligin 33. haftasında yarın Antalyaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

DİSİPLİN KURULUNDAN CEZA YAĞDI

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ankaragücü-Galatasaray maçı Başkanı Fatih Mert’e, akredite edilmediği alanlarda bulunduğu gerekçesi ile 10 gün hak mahrumiyeti, kurallara uymadığı ve maske takmadığı için de toplam 21 bin TL para cezası verdi.
Kurul ayrıca, protokol tribününde yer alan isimlerin, sosyal mesafe kuralına uymamaları ve maske takmamaları nedeniyle toplam 48 bin TL ceza kesti.
Futbolculardan; Cebrail Karayel, Saba Lobjanıdze, Ezequıel Oscar Scarıone ve Dever Akeem Orgıll’ei maske takmadıkları için 900’er TL ile cezalandırdı.

Oyuncular istemedi bileti kesildi


FATİH MERT’TEN TAZİYE ZİYARETİ

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, Van’da keşif uçağının Artos Dağı’na çarparak düşmesi sonucu şehit olan Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş’ın ailesine taziyede bulundu.
Ankaragücü’nden yapılan açıklamaya göre Başkan Mert ve yönetim kurulu üyeleri, Beştepe Tesisleri’ne yakın bir bölgede ikamet eden Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş’ın ailesini ziyaret etti.
Şehidin annesi Sonay Altunbaş, “Oğlum evin balkonundan zaman zaman Ankaragücü’nde çalışan personelle sohbet ederdi. Yemyeşil tesisler, burayı çok severdi. Vatan sağ olsun” dedi.
Her zaman şehit ailesinin emrinde olduğunu vurgulayan Fatih Mert ise “Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Başınız sağ olsun. Ailemiz için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Allah’tan sabır diliyorum” diye konuştu.

Oyuncular istemedi bileti kesildi


LİGDE KALACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Haberin Devamı

Ankaragücü Basın Sözcüsü İsmail Atasoy, Süper Lig’de kalan iki haftada Antalyaspor ve Denizlispor maçlarında 6 puan alarak ligde kalacaklarına inandıklarını söyledi.
Atasoy, final gibi iki zorlu maça çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Hedefimizde iki maçı da almak var. O zaman 35 puana ulaşacağız. Ligde kalma mücadelesi veren Kayseri, Çaykur Rize, Yeni Malatya, Konya ve Denizlispor ve bizim ile puanımız birbirine çok yakın. Fikstür açısından biz belki onlara göre biraz daha şanslıyız. Önümüzdeki Antalya ve Denizlispor maçları var. Denizlispor maçı tam bir final maçı olabilir. Biz iki maçta 6 puanı alabileceğimize yüzde yüz inanıyoruz. Bu hafta Orgill kart cezalısı. Takım hem kondisyon, hem motivasyon olarak ve İbrahim Üzülmez hocanın gelmesiyle birlikte biraz daha birlik, beraberlik ahengini yakalamış vaziyette. Rakiplerin kendi aralarında oynayacağı maçlar var. Biz kazanıp, beklemede kalacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!