Oyun havamız bozulmasın

Güncelleme Tarihi:

Oyun havamız bozulmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 01:04

Ankara Kulübü Derneği, Ankara müziği ve oyunlarındaki kültürel yozlaşmaya ‘dur’ demek için harekete geçerek ‘Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları’ adlı bir proje hazırladı.

Haberin Devamı

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, ‘Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projesi’nin ana hatlarını açıkladı. Proje için, “Ankara’nın geleneksel müziği, oyunları, üst başlık olarak geleneksel kültürü açısından önemli bir proje olarak görüyoruz” diyen Özaslan, özetle şunları söyledi:

‘ANKARA MÜZİĞİNDE BİR DEJENERASYON BAŞLADI’

“Ankara müziği ve oyunları Türkiye’nin her bir yerinde, düğünlerde, eğlencelerde, insanların bir araya geldiği yerlerde ve hatta başka ülkelerde çalışan, söylenen, dinlenen, oynanan şekliyle oldukça popüler bir hale gelmiştir. Bu kimliğinden, niteliğinden ötürü de son 30 yıldır özellikle hepimizin de şahit olduğu gibi Ankara müziğinde bir dejenerasyon başladı. ‘Angaralı’ denilen argo sözleriyle çok basit müzikal ritimleriyle ve ilginç şovlarıyla bir müzik tarzı, ona uygun kaşık ve zillerle oyun tarzı oluştu. Yapılacak şey, bunun karşısına doğruyu koymak. Amacımız, geleneksel müzik ve oyunlarımızdaki kültürel dejenerasyona ‘dur’ demek. Hakiki seymen oyunları ve hakiki bacıeren-kadın oyunlarının derlemeleri tamamlanacak, geleneksel Ankara müziğini modern ile buluşturup, yerini sağlamlaştırıp gelecek kuşaklara aktaracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!