Oynanmasın desek kriz derinleşirdi

Güncelleme Tarihi:

Oynanmasın desek kriz derinleşirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 10:07

Mert, “Kimsenin emeği boşa gitmesin, canı yanmasın istedik. Üst grupta 4’lü bir play-off sistemi ile sezon tamamlanabilirdi. Biz iyi niyetli olduk. Sahaya çıkmayız deyip, diretseydik, ligin tescili olmazdı. O zaman da kaos büyürdü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, daha önce belirlediği gibi Süper Ligin 12 Haziran’da başlatılmasını karara bağlarken, 7 kulübün küme düşme kaldırılsın yönündeki talebini geri çevirdi. Küme düşme kaldırılsın girişimini, salgın sürecinin başlaması ile birlikte gündeme getiren Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, kararı ‘hayırlı olsun’ sözleri ile değerlendirip, “7 takım, bu lig yeniden başlamasın deseydi. Süper Lig oynanmaz ve düğümlenirdi” diye konuştu.
Liglerin oynanması kararına uyacaklarını, sahada aslanlar gibi mücadele edip, Ankaragücü olarak lige tutunmaya çalışacaklarını dile getiren Mert, şöyle konuştu:
“Bizim, yönetim, teknik ekip ve oyuncular olarak inancımız ve kendimize güvenimiz yerinde. Artık, yapacak bir şey yok. Biz, koronavirüs salgını ile süreç başladıktan bu yana Sağlık Bakanlığı’nın, Bilim Kurulu’nun istekleri doğrultusunda bu işler yürüsün istedik. Yapılan yorumları dikkatle dinledik, takip ettik. Uzmanlar, tedirginlik ve endişeli durumun devam ettiğini, önlemlere azami şekilde uyulması gerektiğini ısrarla vurguluyor. İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartlardan dolayı, ligden düşme olmasın dedik. Diğer takımların emeği boşa gitmesin, kimsenin canı yansın istemedik. Tepedeki 4 takımın oynayacağı bir play-off sistemi ile şampiyon çıkar, Avrupa’ya gidecek takımlar belirlenirdi. Alt ligden 3 takım yukarı alınır, kimse düşmeden, gelecek sezon 21 takımla bu lig oynanabilirdi.”

UZMANLAR SÜREKLİ UYARI YAPIYOR

Ankaragücü, 110 yıllık camia. Gençlerbirliği 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Bu çabamızda yanımızda olan diğer kulüpler de Türk futbolunun önemli isimleri. Salgın başlamadan, olağanüstü dönem yaşanmadan önce, bu kulüpler içinden bir tanesinin, küme düşme kaldırılsın şeklinde bir teklifini duydunuz mu ? Hiç birimiz fırsatçılık yapma derdinde değiliz. Mevcut şartları göz önüne koyduk. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu uzmanları, yaşanan sıkıntılı sürecin uzayacağını belirtti. Yerli ve yabancı oyuncular, durumdan çok etkilendi. İki ayı aşkın süreyle çalışmalar aksadı. Normal sezon bitiminde verilen aranın neredeyse iki katında bir boşluk oluştu. Kulüplerin ekonomik yapıları iyice zayıfladı. Bizlerin talebini, fırsatçılık olarak değerlendirenleri, saçma sapan yorumlar yapanları anlamıyorum. 7 kulüp istemese lig oynanmaz, bu iş kilitlenirdi. Ligin tescil olma sorunu ortaya çıkar ve bu durum büyük bir krize yol açardı. Tam bir belirsizlik içinde Türk futbolu büyük bir sorunla ile karşı karşıya kalırdı. Biz, sadece ligden düşme olmasın dedik. İyi niyetli bir yaklaşım gösterdik. Futbolumuzu bir karmaşa ortamından uzak tuttuk. Alınan bu karara uyacağız. Bundan sonra yapacak bir şey yok, herkes için hayırlısı olsun. İnşallah kimsenin sağlığına bir şey olmadan sağ salim oynarız, bu ligi bitiririz.”

DESTEK OLANLAR MUTLAK ARTARDI

“Bu süreçte birçok kulüp başkanı ile görüştüm. Ligden düşme kaldırılsın yönündeki talebimizin gerekçelerini anlattım. Bu sorunları sadece biz yaşamıyoruz ki. Her kulübün kendine göre ayrı dertleri var. Fenerbahçe, Göztepe ve Beşiktaş kulüp başkanları da düşüncelerimizi olumlu karşıladı. Destek konusunda yardımcı olacaklarını ilettiler. 10 kulüp bizim yanımızdaydı. Bu konuyla ilgili oylama yapılsa, eminim bu sayı 13-14’e çıkardı. Federasyon yönetiminin, önceki günkü nihai kararını vermeden önce bizimle herhangi bir teması olmadı. Artık, ligin başlaması kararlaştırıldı. Bizler, sağlıklı bir şekilde tamamlansın isteriz. Malatyaspor takımında, içinde futbolcuların da olduğu 6 kişinin testi pozitif çıkmış. Herkes için zor ve tedirgin edici bir süreç olacak. Futbol Federasyonun kararının ardından, 7 kulübün başkanı ile görüşmedim. Lig fikstürünün 5 haftalık takvimi de açıklandı. Bundan sonra süreci takip edeceğiz.”

Haberin Devamı

21 TAKIMLI LİG FAYDA GETİRİR

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig’in 12 Haziran’da başlaması ile ilgili olarak, “Belki ay sonunda, ya da Temmuz ayının ilk haftasında başlatılması düşünülebilirdi ama böyle uygun görülmüş” dedi.
Tecrübeli teknik adam, “FIFA ile de ters bir durum oluşmaması için de böyle bir karar alındı. Biz buna katılmasak da saygı duyacağız” ifadelerini kullandı.
Eğer verilecekse, küme düşme kararının lig sonunda verilmesinin doğru olacağını iddia eden Akçay, “Oyuncularımız ve Ankaragücü baskı altında kalabilir, birbirimizden şüphe duymaya başlayabilirdik. Küme düşme ile ilgili olan olayın daha sonraya bırakılması önemli. Bir daha düşünüleceğine inanıyorum. 21 takımlı bir ligin Türkiye’ye yarar getirebileceği yönünde fikrim var. Son 3 sıradaki takımın önümüzdeki sezon; yüzde 25, yüzde 30 daha az pay almasını sağlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!