‘Öykü’müzü yaşatalım

Güncelleme Tarihi:

‘Öykü’müzü  yaşatalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 17:28

Doğuştan kalp yetmezliği bulunan, 26 Kasım gecesi geçirdiği ani bir atakla kalbi duran 12 yaşındaki Zeynep Öykü Ertok, Başkent Hastanesi’nde yaşam savaşı veriyor. Doktorlar, makinelere bağlı bir şekilde hayatta tutulan Zeynep Öykü’yü, 1 haftadır uyandırmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Kalbi tamamen tükenen ve ‘acilin acili’ koduyla organ bekleyen minik Öykü için sosyal medya üzerinden binlerce kişi seferber oldu. #KalbimÖyküyle ve #UyanÖykü hastag’leriyle sosyal medyada kalp aranırken, anne Ebru Ertok ile baba Tugay Ertok, Öykü’nün son durumunu Ankara Hürriyet’e anlattı:

“Biz kalp bulunması için gün sayarken, kızımızın kalbi 12 yıllık mücadeleye dayanamadı. Yeni yılda bizimle olmasını bekliyoruz, gerçekleştirecek birçok hayalimiz var.  Tedavi için İstanbul’dan Ankara’ya geldik. Hastanede yatıp hastanede kalkıyoruz. Öykü’müz ölüm uykusundan uyanacak buna inanıyoruz. Çocuğumuz nefes aldığı müddetçe kalp naklini istiyoruz. Buradan bütün anne ve babalar ve yetkililere sesleniyoruz. Son çare olarak başlattığımız sosyal medya kampanyamız üzerinden sesimizi duyurmakta yardımcı olun, Öykü’müzü yaşatalım.” Öykü’nün için başlatılan sosyal medya kampanyasına destek vermek için aralarında taraftar grupları, sanatçılar ve gazetecilerin de bulunduğu birçok isim seferber oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!