Öveçler piyangosu iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Öveçler piyangosu iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2018 14:34

Eski Başkan Melih Gökçek döneminde 25 yıllığına bedelsiz olarak Çınar Spor’a verilen Öveçler Vadisi’ndeki spor tesisleri ve büfeler, yeni Başkan Mustafa Tuna döneminde iptal edildi. İptale gerekçe olarak Sayıştay’ın kararı gösterildi.

Haberin Devamı

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde Çınar Spor Kulübü Derneği’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak verilen Öveçler Vadisi’ndeki spor sahası ve müştemilatına ilişkin karar, Mustafa Tuna döneminde iptal edildi. Bu ay ki Belediye Meclisi’nde görüşülen Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nda Çetin Emeç Bulvarı’na cepheli Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’ndaki spor sahası ve müştemilatının işletme haklarının 9 Eylül 2015’teki Meclis kararıyla 25 yıl süre ile bedelsiz olarak Çınar Spor Kulübü’ne devredildiği ve protokol düzenlendiği hatırlatıldı.

SAYIŞTAY KARARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Bedelsiz verilen futbol sahaları, büfe ve kafeteryaların detaylı bilgilerinin yer verildiği raporda, 2 Şubat 2018’de yayımlanan Sayıştay’ın kararına vurgu yapılarak, “Belediyelere ait taşınmazların Belediye Meclis kararı ile spor kulüplerine tahsis edilmesine imkân bulunmadığına karar verilmiştir” denildi. Karar doğrultusunda belediye ile kulüp arasında hazırlanan protokolün iptalinin uygun görüldüğü ifade edildi. Rapor tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi. Böylece spor tesislerinin işletme hakkı Çınar Spor’dan alındı.

Haberin Devamı

25 YILLIĞINA BEDELSİZ VERİLMİŞTİ

2014 yerel seçimleri öncesinde toplu açılış töreniyle hizmete giren Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’ndaki spor alanları ve büfeler, 9 Eylül 2015’te Meclis kararıyla Çınar Spor’a 25 yıllığına bedelsiz verilmişti. Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’nin oy çokluğu ile kabul edilen karara, CHP ve MHP grupları tepki göstermişti. Hürriyet Ankara kararı, 11 Eylül 2015’te ‘Öveçler Piyangosu’ manşetiyle duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!